Followers

10 August 2008

Jurulatih hanya dapat berikan pancing ...

Berikut antara aktiviti yang sempat dijalankan sempena kem jati diri pelajar peringkat negeri. Moga menjadi 'kenangan indah' & motivasi kepada adik-adik pelajar sekalian. Apa yang penting abadikan memori ini untuk 'menjadi seorang pelajar yang terbaik dari yang baik' - berbakti kepada keluarga, bangsa & negara.

Para jurulatih hanya dapat memberikan 'pancing'. Adik-adik pelajarlah yang harus berusaha menggunakan pancing yang diberi itu dalam mempastikan diri sentiasa bermotivasi tinggi & berfikiran positif - mencapai kejayaan dalam hidup.



kembara berbasikal - ke Pusat Serenti Bachok



Pelajar harus ada keyakinan diri untuk menempuh kehidupan masa depan



Disiplin & semangat 'Yakin Boleh'



Kerjasama berpasukan



Apa tu? itulah ubat jerawat asli - sangat mujarab.
Ikat dik ikat - fikir dik fikir. Jangan sampai putus sudah..



Wah!! lena nampak. Bukan senang ya nak tidur macam ni.



Terharu dengan tangisan pelajar di malam akhir ...

22 comments:

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

wahhh...bestnya
satu je watashi nk tanya..
byk pacat tak?
ahahahhaha

Rashid said...

hi hana-ni-mo-nai2 (rasa berbelit lidah nak sebut>>)

memang best!! pacat? alaaa saya cari gak pacat sebab rindu kat pacat tapi tak jumpalah. frust betul. Kenapa? hana mauke? nanti kalau saya jumpa saya kirimkan...mau yang besarke @ kecik? aha haha

Pocket said...

Pacat sekarang ni orang bela, meaning buleh beli:)

Cikgu Rashid!!
tgk student student tu naik rakit belon tu amat menakutkan, pasal:
1)pocket tak pandai berenang
2)Pocket gayat

heheh,

Tak tumpang nangis sakali ker bila tgk student2 tu dah 'ujan' dah :)

Rashid said...

salam pocket,
bisnes pacat? ingat bisnen cacing je..hehe

Pocket, berenang sungguh menyeronokkan. kita akan rasa puas. soal gayat tu akan hilang sebab kita latih dulu pelajar untuk 'yakin di air'.

Jurulatih lelaki tak boleh nangis. cuma boleh terharu je.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

watashi sama dgn pocket
tak boleh berenang
float boleh
pastu a few mins
tenggelammm
eheeheheh

boleh panggil watashi hana
:)

Rashid said...

hi watashi hana,
kena belajar berenang - penting tu. bukan apa masa kita kat laut ke @ kat sungai ke.. tetiba terjatuh ke apa-apa ke - kalau pandai berenang tak lah gelabah sangat..

ZAMZ said...

best nya activity camni...dah penah alami dulu2

cHeRyNa PiReS said...

nape ade yg nangeh2 tuh?

sweethOneY said...

wah..cikgu rashid upenya (:
alahai, lenanya dorang tdur ek..mst penat gile tu..
tp..
err..saye tak ske camping2 ni ;p
lagi satu, sy ni klo water confident, failed! ):

Rashid said...

zamz,
sekali sekala kita terlibat ngan aktiviti macam ni memang seronok. hilang stress..

Rashid said...

hmm cheryna,
biasalah dah kena 'basuh'oleh jurulatih.

Rashid said...

hullo sweethoney,
hmm hmm dah penat nangis kena tinggal sorang-sorang kat hutan - sampai tertidur. Mandi kat sungai memang seronok. Masa berendam tu rasa lega je fikiran kita...

sakurasa 2 said...

Salam kenal cik gu Rashid, tq sudi berkunjung ke blog sakura

Rashid said...

salam kenalan juga untuk sakura.. rama-rama mencari keindahan warna-warni

cHeRyNa PiReS said...

rashid...dtg la blog cheryna amik adiah!

nora bahari said...

wah...
bestnya..
teringat masa zaman skolah.. slalu join aktiviti mcm nie..
dah kat univ nie tak pernah lg ada masa untk join benda2 mcm nie..
lalalala..

Rashid said...

cheryna,
okeyyyy saya datang.. wah mahal tu hadiah cheryna. Terima kasih. Jom saya belanja makan.

Rashid said...

nora,
aktiviti ni utk memotivasikan pelajar je. kat U tu rasa-rasanya semuanya dah bermotivasi tinggi...

diya said...

uhu. sukanya aktiviti camni. adventurous gitu. :D

Rashid said...

Diya,
jom ikut aktiviti.. hilangkan ketensionan..

Anonymous said...

The longest day has an end.
[url=http://burberry-outlet-cheap.blogspot.com/]burberry outlet[/url] burberry-outlet-cheap.blogspot.com
[url=http://burberry-sale-outlet.weebly.com/]burberry outlet[/url] burberry-sale-outlet.weebly.com
[url=http://replica-louis-vuitton-outlet.blogspot.com/]replica louis vuitton outlet[/url] replica-louis-vuitton-outlet.blogspot.com
luminous summits.
replica louis vuitton handbags replicahandbags-louisvuitton.weebly.com
burberry outlet burberryoutletfree.blogspot.com

Anonymous said...

Hello. [url=http://ph-pills.com/]online viagra[/url] on this deals [url=http://ph-pills.com/en/item/generic_alli.html]diet pills[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search