Followers

01 September 2008

Selamat menjalani ibadat puasa


Kepada rakan-rakan yang disayangi


Selamat menjalani ibadat puasa dengan jayanya

Faktor kekuatan manusia sebenarnya adalah terletak pada tiga perkara utama iaitu akal, rohani dan jasmani. Semua kekuatan ini dapat dibina melalui puasa. Akal menjadi kuat dengan pembacaan al-Quran. Rohani dan jiwa pula kental dengan zikir dan istighfar. Fizikal badan pula mendapat ketahanan melalui puasa.

- Tokoh Agama

22 comments:

yOnnA said...

selamat berpuasa abg! :)

Tirana said...

Salam cikgu rashid..Selamat berpuasa..

Saya ada bagi award pada cikgu rashid..entah cikgu dah claim ke belum. Kalau belum, cari di "precious archive" bawah topik "melangsaikan hutang". Somoga cikgu sudi menerima penghargaan dari saya..

rohaizan said...

jom SETTING niat,
UPGRADE iman,
DOWNLOAD sabar,
UPLOAD usaha,
DELETE dosa,
moga2 dapat REDEEM pahala,

salam ramadan utk semua :)

*SiRibenMerah said...

Selamat Berpuasa =)

Rashid said...

Yonna, terima kasih atas ingatan. Yonna, sepanjang bulan puasa ni jangan nakal-nakal tau!!!

Rashid said...

a.kum tirana,
saya dah ambik dah..terima kasih atas kesudian beri award tu..saya sangat menghargainya.

tirana, selamat berpose ya..

Rashid said...

rohaizan,
cantik kata-kata tu. lengkap untuk diamalkan..terima kasih.

selamat berpose. jangan tuang.. hee hee.

Rashid said...

salam miss riben,
selamat berpuasa jua utk miss riben. moga ceria & kuat sepanjang bulan mulia ni. ops, dengar khabar dah beli baju raya? hee hee gurau jerrr.

nora bahari said...

salam cikgu rashid..

selamat berpuasa juga..

=)

nen said...

Cikgu!

Selamat Menyambut Ramadhan!
Jgn Puasa Yang Yuk Yer...
:D

Shila said...

Salam ramadhan..
Selamat berpuasa juga buat en rashid..

First time here.Nice blog :)

A t i Q a h said...

Salam ramadhan untuk anda dan keluarga. ;D

Rashid said...

salam jua utk nora,
puasa baik-baik ya. jangan lupa bangun sahur.

Rashid said...

hi nen,

Puasa Yang Yuk?
he he itu zaman kanak-kanak dulu la nen.. sekarang tak lagi. saya cuba yang terbaik sekali. moga dapat rahmatNya.
Nen pun jaga puasa tu..kalau takleh pose jgn duk makan depan org tau..

salam ramadhan jua utk cikgu nen.

Rashid said...

shila,
selamat berpuasa utk shila juga.

terima kasih sudi datang sini dan beri komen... hmmmm hmmm 'bila hati bicara' maka akan senyumlah dunia..

Rashid said...

hii atiqah,

salam & selamat berpuasa. jaga diri baik-baik ya di sepanjang bulan penuh keberkatan ini

*SiRibenMerah said...

ouhhh.. mana ade beli baju raya lagi pon.. neh yg nk wat citer sedey neh.. tahun neh x de baju raya.. waaaaaaaaaaaaaaaaa :((

cHeRyNa PiReS said...

slamat berpose yek!!!
lame tak melompat sini...
sbb lompat2 tak jupe tuan blog:D

Erinsza said...

selamat berpuasa rashid

Rashid said...

salam miss riben,

hii macam tak caya je kalau miss riben belum beli / tempah baju raya. org perempuan kan lebih advance & cepat bertindak tang ni!!! hmmm hmmm

Masa kat sabah - suka pakai baju Melayu lengkap bersamping.. tapi bila balik kelantan ni - simple pula. kadang-kadang tu berkain pelikat & berbaju melayu jer. Budaya kelantan katakan..

p/s - cerita bab raya ni hanya utk miss riben jer. jgn bagitau lain orang ya. hehe hee sbb pose baru 2 hari...

Rashid said...

hii cheryna,
ya ler lama kita tak lompat lompat. maklumler bulan puasa. tentu cheryna letihkan (saya okey..tak mau ngaku kalah ni. dasar lelakikan kan kan).

Apa-apapun salam ramadhan & selamat berpose untuk cheryna.

Rashid said...

Salam erinsza,
Terima kasih dan selamat berpuasa jua utk erinsza.
Masa berbuka dan bersahur tu masak sedap sedap tau ..

p/s - suka makan buah kurma dan air soya jer masa bersahur..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search