Followers

10 November 2008

Tag dari adik nora


Malam ini terasa nak jawab tag ler. Lama dah berhutang rasanya. Kasihan kat adik-adik.

Okey tag ini dari nora, awalah dondeng. Nora, antara adik terawal yang pernah berblog dengan saya. Blognya penuh dengan puisi romantis. Suka bacanya. Ringkas tapi penuh bermakna setiap bait kata-kata puisinya. Tapi kadang-kadang saya tak boleh memahaminya. Maklumlah puisi. Memang sifatnya macam itu. Takkan gitu adik nora?


rules:
1. the rules of the game get posted at the beginning
2. each players answers the question about themselves
3. at the end of the post the player then tags 5 people n posts their names,then goes to their blogs and leave a comment,letting them to know they got tagged and to ask them to play and read your blog165 cm

starting time : 10:15 mlm(10 Nov 08)
name : Semua dah taulah dik. semuanya dalam blog ini adalah benar. cikgu tak leh tipu. tak baik utk kesihatan.
nick : rashid (tiada tambah tambah - ori punya)
sisters : 3
brothers: 1
shoe size: lupa ler. 7 ke?
height: hmmmmm jom duk sebelah abg

where do you live : KK, Kelantan
have u ever been in plane : Pernah
swam in the ocean : Biasa tu masa sek ren dulu
fallen asleep at school : Ada juga tu
broken someone's heart : Adake? tak suka melukai..
fell off your chair : ????

sat by the phone all night waiting for someone to call : Selalu.. walau tak tunggu sapapun
saved emails : Yang menarik jer.
what is your room like : Bilik hotel 5 bintang
what's right beside you : Laptop & h.phone

what is the last thing u ate : Kue tiaw lakna .
ever had...chicken pox...: Pernah. masa sek men
sore throat : Tak ah .
broken nose : Tak pernah, ia mancung semacam jer (eee perasan)

do you believe in love at first sight : hmm...cinta yang indah tapi tak ada rasa tanggunjawab. angan jer lebih.
like picnic : Suka
who was/were...the last person you danced with : Tak pernah. gedik-gedik sorang-sorang tu ada ler. itupun masa hati suka jer.

last made you smile : Tak perasan. selalu senyum pada sapa-sapa jer.
last you last yelled at : Masa kat latihan tentera hari tu.. biasa ler bagi hukuman kawad
today,did you talked to someone you like : Kawan-kawan
kissed anyone : Saper????.

get sick : Alhamdulillah sihat. Cuma masa latihan tentera hari tu. Ada juga pening. Maklumlah selalu berjemur - panas sangat matahari tu…
talk to an ex : ????
miss someone : Abang. jarang dpt jumpa. Maklumlah dia kahwin ngan kak dr Selangor. kerja sana..
who do you really hate :Tak. Tak suka benci. Saya suka bagi ‘bunga’ pada sapa-sapa.
do you like you hand-writing : Tak suka tak suka sebab tulisan doktor
are your toe nails painted : Tak suka. Haram.
what color shirt are you wearing now : Baju putih suci bersih.

are you friendly person : Semestinya.
do you have any pets : Tadak. Cuma kucing jiran selalu datang rumah. Dia suka lawat saya (suka makan ler tu.)
do you sleep with the tv/laptop on : Tak
what are you doing right now : Menjawab soalan tag ni...
can you handle the truth : Ya

are you closer to your mother or father : Arwah ayah dah tak der. Ngan emak jer.
do you eat healthy : Semestinya.
do you still have pictures of you and your ex : Sedang fikir. Tak der pula rasanya.
if you're having a bad day,who are you most likely to go to : Tepi pantai ke, atas bukit ke – tengok kehijauan.

are you loud or quiet most of the time
: Dua2 pun boleh. Dah terlatih.
are you confident : Yes!!!!

5 things i was doing 10 years ago:
5 things i would do if i were a billionaire:

Kedua-dua ni tak yah jawab la kot sebab dah jawab dalam tag sebelum ini…. okey kan dik nora.

5 of my bad habits:
Satu jer ler. Masa kat kem tentera, bila berpakaian loreng saya boleh bertukar jadi ‘harimau macho’ demi melatih disiplin diorang. eee terpaksa bersifat buruk (burukke?) demi kebaikan kepada negara. Bolehkan?

5 places i've lived/living:
1. Kelantan
2. Bangi Selangor
3. Kota Kinabalu, Sabah

5 people i tagged:
Tak payah lah. Kasihan diorang tu dah banyak hutang. Sekadar memahami…


p/s – FUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Legaaaaaaaaaaaaaaaa

4 comments:

sakurasa 2 said...

Taniah Cik gu Rashid kerana telah menjawab dengan ikhlas...tapi nampak berpeluh gak menjawabnya he he he

Rashid said...

sakurasa,
mana tak berpeluhnyer.. soalan tu eeeee adakala bikin meremang roma saya. hehe.

azza_irah said...

cikgu..
'bunga' sy mcm nak layu dah..
harumnya macam dah makin menghilang..

Rashid said...

azza,
cepat siram ia. belai ia...jangan biarkan ia 'layu'.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search