Followers

11 March 2009

"Tag akan menghantui cikgu ..."

Jam 4.30 petang. Balik dari sekolah. Lepak kat rumah. Rehatkan minda .. Buka blog, tengok shoutmix chat… aku di TAG lagi? ishh diorang ni.


Antara kata-kata / pesanan dari teman blogger yang meng ‘tag’ aku:

“sila jawab tag ok..hehe..tag oh tagg...”
“cikgu kena tag oleh saya.. hahahah tag...tag...tag... Tag akan menghantui cikgu...”
“cikgu di tag! sile buat ye cikgu.”

Terlintas jua di fikiran aku. Sebagai blogger kita kena sporting sikit. Bila anda ditag, anda sebenarnya diingati.. Oleh itu hargailah ia.

Pertama >> Tag dari Miss Wawa Nadwa, blogger yang nakal ceria manja gitu. Berani betul wawa ni meng 'tag' aku dengan tag sebegini. dushh wawa!! (Tag ni dah 2 minggu rupanya.. cepat betul masa berlalu. Maaf wawa.. cikgu sibuk teramat!!)

Amboi wawa ni. Dah lah tag, siap dengan syarat lagi!!

1. Anda dikehendaki mengambil 3 pic di bahagian muka..
2. Pastikan dicrop..
3. Setiap 1 pic hanya boleh menampakkan 1 @ 2 anggota sahaja
4. Huraikan sedikit tentang pic itu..
5. Tag sape jer asal lebih 5 orang..

Gambar mana aku nak ambil ni? Tak mau gambar yang sama. hmmm ooooo webcam kan ada. Lagi mudah. Jimat masa. Jimat fikir. Hanya sekali klik & sesaat - gambar terbaru dari yang baru dah siap!!. huhuuu.. senang kerja rupanya.

Gambar dari webcam – snap jam 5.30 pm 10 Mac 2009 - kemudian dicrop.


Syarat ke-4 - huraikan pic (malaslah.. hahahh)

Syarat ke-5 - Tag sape jer asal lebih 5 orang (hmm sapa ek??.. ermm.. takperlah lain kali je. Selamat rakan-rakan blogger. Diorang ni tentu tau jer cikgu rashid ni sejak dari dulu lagi tak pernah men ‘tag’ orang. Naper ek? baik hati sangat.. ops!! anda akan ditag suatu masa nanti)

Kedua >> Tag dari… sorry.. entri lain ek..

p/s – Suka tag yang simple, mudah, jimat masa dan jimat fikir (wah!!! macam iklan TV pula).

18 comments:

Shamsudin said...

assalamualaikum..taggedd memang best sebenarnya...heheheh tapi saya baru sekali di tagged...anyway leh tak saya follow blog encik ini..cam interesting ajeww..leh tak kalu sudilah..tapi camna nak follow ahh? butang dia mana?

ILA said...

klihatan SEKSISSSS gambar tag tersebut..
kehkehkehhhhh..larikkkkkkkkkkk!!!

Rashid said...

Shamdudin,
Nak jadi follewer saya.. boleh saja. Tekan je kat follow tu.. (follow this blog)..

Din, t.kasih jadi follower saya. Blog saya ni biasa-biasa je..

Rashid said...

Ila..
Uiksss iyake ila? saya tengok biasa jer.. mana ada seksiiisss!!! ishh ila ni.. dushhh..

Jap.. nak edit jap tang mana yg seksieesss ni.. ila mananya..

Marzalina said...

wah..mata menawan gituu!! ahaksss..
hidung mancung!!
bibir??? seksi ker?? haahaha

[yAN!e][pUTraJAya] said...

senyuman MENGGODA

hahhahhaha

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

Rashid said...

Marzalina..
adehhh no komen no komen.. berpeluh dah ni. mandai jer intan ni.. tu nak minta belanja makan le tuu..

Jom saya belanja kfc.. (ops!! bolehke kfc ni..tak kena boikot ke?)

Rashid said...

Yanie..
Senyuman menggoda? eee senyuman nak goda yanie tuu. ahakkk!!!

Wawa_Nadwa said...

Tahniah cikgu.
Akhirnye setelah lama menanti akhirnya cikgu buat jgk TAG ini.
huhuhu!

p/s: senyuman gitu tiap gambo sepesen ajorr.. Cume senyum nmpk gigi plak. Hehehhe!

kuIna Jentayutiara said...

chak...

buat puzzle ok gak...

tahniah dah sempurnakan.

Marzalina said...

uiks..intan puji ikhlas tau..hehe, tapi kalau nak belanja kfc..tak jadi nak boikot hihihi

Rashid said...

Wawa nadwa..
hmm ucap tahniah ek. Terima kasih.

Wawa tunggu sy jwb tag nike? alaa kasihannya. Itulah saya ni wawa. sibuk manjang. hehe..(alasan je)

Wawa, sebenarnya saya segan juga nak wat entri ni. Rasanya ia sesuai utk org pompuan le. Tapi rasa nak sporting sikit. Tambahan lagi wawa ni blogger yang dah lama bersama saya.

Rasa nak ceriakan hati teman-teman blogger spt wawa..

Apapun saya dah berjaya sahut cabaran tag wawa ni..

p/s - eee yake? tak perasan pula cara sy senyum.. senyuman sipu gitu. hahhahh

Rashid said...

kuIna Jentayutiara,
chak!! ingat zaman budak-budak dulu. Orang kelantan kata.. main ciku chak!!

a'ahh saja - nak tunaikan tag teman-teman..

Rashid said...

Marzalina,
tau.. intan memang 'tak ikhlas'. hehe (gurau jer..). Wah pantang ajak kfc.. ilang terus soal boikot-memboikot. Tu le orang pompuan. Teringat entri sy baru-baru ini. Kan orang pompuan ni sukar kawal nafsu makan.. hehehhee.

intan. jom jom kfc..

Tirana said...

cikgu Rashid..

orang yang baik ni la selalu kena tag sebab dia tak menyalak..hehehe.. Orang suruh jawab tag, jawab aje tanpa banyak songel..tapi betul la kata cikgu, orang tag tu tanda orang ingat kat kita tapi kalau tag yang panjang berjela, juling biji mata nak menjawab..hehehe

Rashid said...

Kak Tirana,
a'ahh betulla. Orang yang baik cam kita (perasan..) yang selalu kena tag.. tapi takper. Sebagai blogger tak salah jika kita sama-sama mengambil bahagian dalam memeriahkan salam kenalan antara kita. okeyksn kak tirana..

kalau tag yg panjang.. adoii mata tiba-tiba je terpejam. Ngantuk terus.. hehe.

Redynne said...

ehem..

oooooo.... abes tag yg 'lelain' tu kira setel ke? hehe..

Rashid said...

Redynne..
hehe.. teman baik teman pemurah teman penyayang..cool.. muahhhh (amboi bukan main mujukkk).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search