Followers

27 July 2009

Latihan tentera bersama ular?



Semua anggota tentera perlu memegang dan mencium ular? hehe.. iyake ni?

Psstt!! mana cikgu rashid ni. Tak adapun gambar bersama ular?

“Aku ada kat sana juga tapi bukan bersama ular tapi duk asyik tengok binatang satu lagi tu.. yang manja manja tuu."


Tentu ada yang bertanya, cikgu rashid cium ular jugake?


“uisss jangan duk berharap aku nak cium ular, aku ni pegang ular okeyle tapi kalau nak cium tu rasanya lebih baik aku cium yang lain, cium bungake apake. Bukan apa, aku ni penggeli sikit. haha!!


Ketawa aku bila aku dapat tau, salah seorang anggota tentera kat kem aku ini bukan main lagi minat dengan ular. Pantang jumpa je ular pasti dia akan 'menyerang' ular itu. Ditangkapnya, dipeluknya, diciumnya..


Satu petua yang aku dapat dari anggota tentera yang juga penjinak & pemain ular ..


“Jangan bergerak bila ular tiba-tiba melintas kat kaki kita!! sebab kalau kita tak bergerak ular itu biasanya tidak akan patuk. Sebaliknya jika kita melangkah (kerana terkejutke apa ke) maka nasiblah..”

32 comments:

dayana said...

cr ...

manja tuh ada makna....
ulaq tu x patuk org ke?

Tirana said...

Kak tirana tengok ular pun dah geli, apa lagi nak pegang dan cium..hiiiii..tak sanggup walau diberi upah RM..hehehe

Cikgu Adham said...

ni bab survival ka? mana dpt semua haiwn ni

Wawa_Nadwa said...

eiiii.
jgn ha
geliiii..
bg sejuta pun takmo.
eyh.. nnti wawa pikir dlu.
hahahha!

naurah makwa said...

kalau naura dah mencicit lari..ei,geli..paling geli yang kaler hitam kuning tu..cicak pun naura geli..nikan plak ular

ILA said...

Hmmm....semakin berusia..smakin suka pd cabaran..
oleh itu saya juga teringin pegang ular!!Tuan Kapten sila carikan !!


(larikkk..than myorok)

Zyma Saad said...

Salam Cikgu Rashid.....

Hihihihi......dgn suka suki sy masuk ke sini nk m`intai Cikgu. Wahhhhh, ngintai gituuuu.

Laaaaa,ingatkan Cikgu pegang ular. Ishhhhhh,jgn la geli2 dgn ular tu utk bercium .....tetttttttttt.
Bukan 18SX tauuu. Ular tu rela hati dicium oleh Cikgu. Itu ular educated!!! Kehkehekehkeh (gelak jahat).

Gurau ye,Cikgu. Hihihihi.....

Zyma Saad said...

Salam Cikgu Rashid.....

Hihihihi......dgn suka suki sy masuk ke sini nk m`intai Cikgu. Wahhhhh, ngintai gituuuu.

Laaaaa,ingatkan Cikgu pegang ular. Ishhhhhh,jgn la geli2 dgn ular tu utk bercium .....tetttttttttt.
Bukan 18SX tauuu. Ular tu rela hati dicium oleh Cikgu. Itu ular educated!!! Kehkehekehkeh (gelak jahat).

Gurau ye,Cikgu. Hihihihi.....

mountdweller said...

Salam Rashid.

Pernahkah Rashid merasai daging ular sawa panggang dan katak?

Itukan syarat survival?

Bapak said...

sekali kong kang da...hehehe

Rashid said...

dayana
hah!! mana ada ular tu patuk? dia tu hanya nak menggeli je. hheehe

Rashid said...

Tirana
Sama le kita kak Tirana. saya ni takle geli tapi rasa kalau dibagi pilihan, rasa tak teringin le nak pegang & cium benda tu. Banyak lagi benda lain yang boleh dicium..

Rashid said...

Cikgu Adham
Ada sorang anggota kem yang memang penjinak ular. Dia datang singgah & bagi peluang pada anggota yang lain kalau ada yang nak ‘bersama bermanja’ ngan ular tu.

Rashid said...

Wawa Nadwa
oooo mula-mula geli .. tapi bila dibagi sejuta hilang segala kegelian. dushh dushh!! memang mata duitan..


wawa psstt!! kalau ada sejuta tu jgn pula lupa saya k..

Rashid said...

Naurah makwa
haha!! ada ke ngan cicakpun geli. ishhh buat malu je naura ni. Kalau tengok gaya naura tu rasa macam berani je tapi hakikatnya … aduhai. Nak wat camanakan, berjiwa sentimental orangnya.

Rashid said...

Ila
ooo berani ek. jap jap nanti saya post kan pada ila nanti. Jangan lupa, kalau sampai bungkusan besar kat rumah ila tu .. buka pelan-pelan.. hehe

Rashid said...

Zyma Saad
hoohoo nak ngintai saya ek? adoiii larikkss!!!!!!
Zyma, lain kali kalau nak ngintai tu call le dulu. Boleh le saya buat persiapan sikit. hehe

Rashid said...

Zyma Saad
cium ular? solly. hidungku yang lembut ni tak rela i..

Rashid said...

Mountdweller
Salam uncle.
Daging ular & katak? ishh tak pernah le uncle. Cuma pernah merasai daging ‘kijang dahan’ panggang je. Bila makan benda tu badan rasa nak membakar je. Panas teramat.. Kawan yang lainpun sama, badan jadi panas. Malah ada kawan saya yang kuar jerawat nasi halus halus kat seluruh muka dan badan..

Rashid said...

Bapak
hehe.. cuba gambarkan bapak bersama bermanja ngan ular. Tentu cute..

LiNda said...

okeh..
buar saya pikir dulu ekh.
hermm.... dah pikir 10 kali pun takmo lah..
geliii..

Cikgu Adham said...

kawe dulu pernah makan monyet panggang semasa anual kem peringkat senior heh heh heh... perit juga la... smpai muntah2 bila tahu tu monyet..

oh ya.. kawe lupa nk bgtau.. pg td kawe dh jumpa sarjan latih dari rej510 yg datang ke kapit handle latihan di kompeni c rej510 d kapit.. so dia dh maklumkan kpd OC rej510. OC mntak kawe lapor terus ke rej510 dlm masa terdekat dan rej510 akan uruskan semua heh heh..

so kawe planning 2 minggu lg kawe akan ke sibu utk jumpa major yg mntak kawe lapor d rej510.. harap semua berjalan lancar heh heh

Nadia Yuna said...

nadia suka haiwan comel yang last tu, nadia panggey die kukang. huhu.

comel kan muke die

=p

Nadia Yuna said...

nadia geli pegang ulaq. sebab dia sejukkkkkkkkkkk. huhu

=)

Rashid said...

Linda
hehe.. geli geleman orang kelate kata. Tapi sekali sekala gelikan bagus tu..

Rashid said...

Cikgu adham
K nampaknya kita sama je..pernah lalui itu semua. Pengalaman indah tu.

ooo okeylah kalau gitu. Selamat aktif kembali kat rej 510. Jgn lupa, pergi kursus senjata & ketua platun..cepat sikit naik pangkat!..

Rashid said...

Nadia Yuna
a'ahh nadia. cute semacam je kukang tu. mata dia seksi.. manja gitu.

Rashid said...

Nadia yuna
ooo takut sejuk ek. tapikan masa saya pegang ular tu rasa okey je. Tapi rasanya cukuplah sekali pegang ..dah tak nak dah kalau boleh..

lalink7 said...

teringin plak nak bela binatang yang last sekali tue..cute la....adehh..manja die ek..alahai..

Rashid said...

Lalink7

a'ahh cute manja gitu.. haha!!!

HonEyBuNNy said...

ish....binatag yg comei2 tu apa ek>>tupai ke...hahhahhahhahaha...comei gila.....manja ek dia.....

Rashid said...

Honeybunny

tupai? haha!! nasib baik tak kata arnab ke kancil ke..

honey, orang kelantan bagi nama 'kera duku'.. tu nadia beri nama, 'kukang'.

a'ahh memang comel.. manja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search