Followers

09 June 2010

Latihan Tempur Tanpa Senjata ...


Satu minggu tak beronline. Terasa macam satu bulan dah berlalu.

Maaf teman-teman semua. Diri menghilang seketika.

Satu minggu aku menjalani latihan tentera lagi.

Kali ini lebih kepada latihan tempur dan perbarisan  …

Badan masih rasa penat …

Jom kita layan gambar yang sempat dirakam oleh Sjn Udin.

zaaasssssssssss
Anggota bersedia untuk ke medan perang

Lilitan merah tanda bersedia apa saja ...
Penyamaran ... 

Timbalan Menteri Pertahanan memeriksa perbarisan

Bersedia untuk bertempur

Tempur tanpa senjata (TTS) wajib dipelajari oleh semua anggota tentera


Panglima Tentera Darat sporting menyampaikan sebuah lagu

Goyang inul menceriakan anggota yang kepenatan

30 comments:

Afida Anuar said...

Mana cikgu rashid..mana? mana? tak nampak ni..hehehe

dayangredzuan said...

amboi..tentera TTS pun siap ade goyang inul ye..

berminat dgn tts

sahromnasrudin said...

salam tuan tanah...hebat tuan tanah ye..bole sy menuntut kan...

annfrendly said...

salam..
wah rajinnya cikgu gi latihan tempur tanpa senjata..
hihii.. terus ilang penat anggota tentera lepas tengok 'goyang inul'
hihiii :D

Rashid said...

Afida Anuar
hehe.. ada. ishh tak nampak ek afida? bahaya tuuu ..

Rashid said...

dayangredzuan

dayang, alaa tu sampingan je tu. Utk hiburkan anak-anak buah.. jap je..

Rashid said...

sahrom
tuan tanah? hehe.. pssttt sahrom jangan le pecah rahsia kat sini..

Rashid said...

annfrendly

ann.. tu selitan je.. masa makan tengahari..

saya makan tanpa jeling sana-sini.. nyumm nyumm ... hehe

Puan nadxoxo said...

goyang inul pun ada? wahh :D

HonEyBuNNy said...

salam cikgu..yala..mana cikgu neh...cikgu ada x??hehhe...wahh cikgu...cuti2 sek aktf jgk..ehhe

blueCITY® said...

salam cikgu,

rindu pada sesuatu tapi apa?
hehehheh...

tahniah!!!
saya juga dipaksa rela masuk askar wataniah, dah buat medical chek up semua dah, tapi borang tak hantar. datuk kp dah mengamuk pun, ekekek...
zahid hamidi nak semua anggota awam masuk wataniah kan kan, sabo je la

cikgu,
tq kerana memahami
it hurts
hehheheh

Catwoman said...

Salam Cikgu Rashid.....

Uchakkkk....uchakkk!! Kehkehkeh... lama tak sakat Cikgu.


Gagah perkasa sihat b`tenaga la lelaki2 di dlm gambar ni.

:)

ieQa sWetLuv said...

wahh TTS.. ika belajar time g plkn ngee

Rashid said...

nadxoxo
hehe.. nad, inul je goyang.. saya tenang je ..

Rashid said...

Honeybunny
hah! naper cari saya? saya tak ada dalam gambar tu... Ila kan tau, saya ni low profile.. pemalu. Bila tengok ada jurugambar je terus nyorok muka... hehe

itulah. Orang cuti berhoneymoon.. saya duk sana pula.. takper demi Negaraku Malaysia tercinta…

Rashid said...

bluecity
salam..

wah bagus betul idea zahid tu.. semua anggota kena pakai uniform .. baru semangat juang sentiasa membara.

biru, mungkin rindu pada sesuatu … yang kadangkala buatkan airmata menitis kerna ingin dekatinya.. ingin berbual dengannya tapi ia ‘tiada’ dan seakan-akan makin ‘jauh’.. walau hakikatnya ia dekat je.

ubati hati itu k ..

Rashid said...

catwoman
salam ..
haha!! eeeeeee geli le uchakk uchakkk macam tuu zyma..

yup! mesti bertenaga.. apa taknya. setiap pagi anggota semua kena PT pagi. Senaman tentera satu kewajipan..

Rashid said...

ieqa swetluv
oooo dah pergi plkn ek.. ermm.. tentu seronokkan ieqa. Dulu saya pernah ditawarkan sbg jurulatih PLKN.. tapi terpaksa tolak kerna masa yg sama saya sedang sambung master ..
sekarang makin sibuk ..

Ada Dalina said...

wahhhhhhh...
tabik springgg la cikgu...
hehe

helena's said...

yg mana satu nih?saya konpius,haha

DUN Behrang 2020 said...

asyik orang lain je goyang...cgu rashid tak goyang gak ker...? Hahahaha...

Rashid said...

Ada Dalina

tabik spring? hehe.. teringat masa kena buli awal-awal dulu masa kat UKM..

Rashid said...

DUN Behrang

haha!! .. DUN sayakan sentiasa tenang..

Rashid said...

Helena

Helena.. jangan cari. confirm tak cam ..

LiNda said...

Wahh.. melangkah penuh bergaya member saya sorang nie ..

Ermm... bila agaknya berpeluang tengok awak berpakaian lengkap kannns..

Rashid said...

Linda
Melangkah mesti ada gaya..
ermm.. jom jom .. dalam mimpi. hehe

HonEyBuNNy said...

hehhee...yake cikgu pemaloo??ngeh3....ada ja gambr cikgu dlm blog neh...hahha...xpa cikgu...demi negara terbaik la cikgu...heheh

ryann said...

makin tough le abang nanti

Rashid said...

Honeybunny

hehe..

ila ni ada je..

Rashid said...

ryann

ermm.. no komen tentang ni .. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search