Followers

02 June 2010

why is the heart so restless ... 18sx


“wah! sejak kebelakangan ini saya tengok asyik senyum je ni Afiq” aku menyapa seorang cikgu baru.

“Biasalah cikgu rashid... orang tu sedang di lamun ..” sampuk teman rapatnya, Hanafiah. Teman serumah.

“iyake ni afiq..” aku senyum ...

>>>>>  Bagaimanakah orang yang sedang dilamun ek? Seperti video clip di bawah inikah? hehe   (nak dengar tutup dulu ya lagu piano saya tuu..)



antara lirik ...

why is the wind blowing
why is the sky dancing
why is the heart so restless
you don’t know and neither do I ..

why does the spring come …
why do we loose peace of mind … 


19 comments:

Cik Amy Sensei said...

salam..

hati berbunga bahagia..
cikgu tak rasa camtu ke..
ehhehehe..

Awek Tocang said...

cikgu..bestnye quote tu~

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
sedang dilamun rindu ke dilamun cinta?
agaknya dilamun idea nak mengajar dengan lebih kreatif?

sueteh said...

Salam cekgu..

http://www.youtube.com/watch?v=Plkq0sd-n54&feature=related

***buka la..best lagu2 dlm 2 :)

annfrendly said...

hihii.. ingatkan cikgu yang dilamun cinta tadi.....
cantiknya pemandangan dalam video clip tu..

n a r d indie winkie said...

salam cikgu rashid. masih kenal tak? haha.. lama gile tak bukak and update blog.

Idalara said...

memang kalau dilamun cinta itu sungguh syahdu dan mengasikkan ke..?
asik tersemyum sendiri hingga tk perasan ada org memerhati kita...?

hmm...mungkin juga...mungkin tidak...

ps..rasa berbunga2 itu hanya sementara..dia umpama layang2..kdg kendur kdg tegang...

HonEyBuNNy said...

salam cikgu..jatuh cnta mmg indah...tersengih2 ja..ehheh

Rashid said...

Cik Amy Sensei’
salam
ermmm… senyum senyum .. hehe

Rashid said...

Awek Tocang
yup! terlalu indah. Bertambah indah bagi yang sedang dilamun ..

Rashid said...

Balqis Shafiqa
hehe… di lamun kenangan indah kot..
Balgis tentu lebih tau .. kan kan ..

Rashid said...

sueteh
salam

maher zain?
wow!! bestnya lirik

you’ve openend my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed
when you came along …

and there a couple words I want to say
for the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
honest and true ..

Rashid said...

annfrendly
haha!!! mandaiiiiiiiiii je ann ni. saja le tu..

ann ceria je nampak. tentu ada apa-apa ni? Berita baik ke?

Rashid said...

nard
alaaaaaaaa mana boleh tak kenal.
Nard …walau seribu tahun menghilang tapi masih diingati ..

Rashid said...

Idalara
iyake kak ida? asyik senyum sendirian? uisss kan bahaya tu..

Takper. Orang kata, bila senyum ia ubat penawar utk kesihatan yang baik.

Rashid said...

Honeybunny
ermmm.. tau .. memang tau … dan ila rasanya lebih tau.. ahaks!!

ila bila nak buat majlis ni? jangan lupa k ..

hana said...

Hmm.. bila saat indah, memang sangat2 indah.. hati rasa berbunga je. :) bila saat rindu atau gaduh... mula le makan tak kenyang, tidur tak lena..
macam demam world cup je kan.. :p

Rashid said...

Hana
ehehe. Mendalamnya kata-kata.. Harap semuanya akan sentiasa baik k hana.


nak sentiasa rindu

Noor said...

cinta=hepi+sedih
mane lg byk???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search