Followers

23 January 2011

Rahsia Raja Poligami yang buatkan hati wanita cair

Bila sebut je perkataan poligami, pelbagai reaksi boleh kita tengok dan dengar. Bagi orang perempuan sudah tentu akan pandang semacam je. Sinis .. muncung mencuka ..
Bagi orang lelaki pula? biasa-biasa je. Tak ambil kisah sangat. Tak layan. Iyake ni?

opsss sebenarnya aku bukannya nak bicara soal poligami. Cuma agak tertarik bila baca ruangan rencana Berita Harian pagi tadi. Tajuk besarnya, “Di sebalik Kaya Isteri’.

Di Swaziland, benua Afrika, rajanya telah berkahwin 14 orang isteri sekaligus. Semua yang dikahwinnya adalah anak dara. Semuanya datang menyerah diri untuk dikahwininya!! Begitu sekali daya tarikan .. tapi dia raja. Bolehlah kot .. tambahan lagi dia bukan orang Islam. Hentam saja ..

Di Kenya pula, seorang lagi Raja Poligami, Ancentus Akuku. Hobinya mengumpul isteri. Semasa berumur 22 tahun dah beristeri 5. Beliau dikatakan meninggalkan 100 balu biarpun sudah berkahwin lebih 130 kali. Beliau pemecah rekod sejarah benua Afrika!!

Siapakah Akuku? Apa yang menarik yang ada pada dirinya sehingga ramai wanita mendapati dirinya sukar ditolak. Bila bertemu saja terus jatuh hati. Bila pandang dirinya terus hati jadi cair ..

Aku senyum bila baca statement yang keluar dari mulut Akuku bila ditanya tentang kehebatan berpoligami. Beliau berkata:

“Saya kacak, bijak memilih pakaian dan tahu memikat hati wanita dengan kata-kata manis. Tiada wanita dapat menolak godaan saya …”

Jom kita tengok gambar beliau. Amacam kacakkan?


 Aku duk perhatikan cara pemakaiannya ..




Kepada kawan-kawan perempuan kat luar sana tu. Jangan pandang lama-lama .. nanti jatuh hati juga. ahakssssss!!!!!!!!!

p/s - Kepada kawan-kawan lelaki yang kacak di luar sana .. jangan amalkan cara Akuku ini. Berpakaian kemas boleh tapi jangan bermain kata-kata manis okey ..

18 comments:

NOOR FATIN said...

terkejut gak baca tadi. hakhak sgt la ensem. :P

Cikgu Nurin said...

KACAK? Ha ha ha haa...

BIJAK MEMILIH PAKAIAN? Ha ha haaa...

Hantu Kak limah menangis balik rumah, bila baca lain, yang dilihat lain...hi hi hi...

Dia ada ilmu 'pemakai' tu Cikgu Rashid...yang jatuh hati kat dia tu pun...alahaiii...lawo lagi nenek saya...tak percaya?jom tengok...

Atika Natasha said...

woo0aa...malam ni kena mmpi akuku la eh...haha..akuku ade tarikan kat gigi mybe?hehe..bese la,0rg pmpuan kan lg trtarik dgn sikap and phatian llaki uh bbanding paras die..0k la tuh,thniah akuku!

- jinggo - said...

sauya dah baca dalam Berita harian semalam
menarik juga dijadikan cerita....
ilmu apa yg diaorang tu ada agaknuya..ha

Kodet said...

wahahaha , lawa2 isteri dia~

cik Ladies said...

eyh .. raja poligami !huhu..ramai nye bini .. gatal betol .. 100 balu ? amboi ..

muka owner blog niey macam muka abg sy .. ahaha

:p

Rashid said...

Noor fatin
haha!! ensem kan fatin .. jgn terpikat dah ..

Rashid said...

cikgu nurin
hehe.. mungkin kot dia ada pakai ilmu.. tapi saya rasa dia pikatnya ada pada senyum ..
cuba perhati senyum dia ..

Rashid said...

atika Natasha
eeeeeeee jangan atika ..
iyake ada pada gigi? wah!! focus betul atika ni ..
Tapi saya setuju, sikap dan perihatin akuku tu yang buatkan wanita cair ..

Rashid said...

jingo
ilmu berpakaian kot jingo .. kan smart dia pakai tu..

Rashid said...

kodet
yup!! kodet .. semuanya lawa ..

Rashid said...

cik ladies
muka abg? iyake … ramai tul kembar saya ni ..

Ada Dalina said...

iyer, lelaki sgt pandai bermain kata....huhuhuhu..

fadhdeela said...

ramainyer bini dia..huhu :P

im following u :)

Meh singgah: Masjid Putrajaya Cantek!!

cik Ladies said...

muka ayah kawan sy pun ada .. ahaha :)

Rashid said...

Ada Dalina

aaaaa cam ada pengalaman je ni.. hehe

Rashid said...

Fadhleela
Sebab dia smart kan kan ..

terima kasih follow ..

Rashid said...

Cik Ladies

CL .. HAHA!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search