Followers

03 February 2011

Awas penangan Pengkid @ tomboy @ lesbian

Semalam ..

”Sejak 5 tahun lalu, hubungan kami seperti suami isteri”

“Saya dah belanja lebih RM500,000 kepada Pengkid  …”

 “Kami mendiami kondominium di kawasan elit. Sentiasa bersama, makan dan tidur bersama”

“Saya tidak berpeluang menjenguk suami dan anak kerana merasa ‘panas’ apabila berada di rumah sendiri …”

“Semua perkara perlu dirujuk kepada pengkid itu terlebih dahulu. Kalau tak dia akan pukul dan tendang saya ..”

“Saya pernah nak jauhkan diri dari pengkid tersebut tapi tak berjaya kerana berasa kasihan padanya ..”

Begitulah antara kata-kata Julia, seorang pengarah sebuah syarikat, berumur 30-an, seorang isteri dan dah mempunyai 3 orang anak yang masih kecil. Tersiar dalam akhbar tempatan.

 hoi dik ..  carile suami dik oi .. gilerr ..

Apa istimewanya golongan pengkid ini?

Pengkid atau lebih dikenali sebagai tomboy, lesbian. Segi gerak laku, segi berpakaian, penampilan, percakapan dan rupa seolah-olah lelaki. Kalau takpun nak bagi nampak macam lelaki.

Rasanya isu ini dah lama. Pernah diperdebatkan. Banyak kali kaji selidik dan seminar diadakan oleh ilmuwan dan cendekiawan Islam. Namun isu ini seakan-akan tidak ada kesudahan. Malah aku tengok makin teruk pula, makin terbuka dan berani …

Masalahnya ramai pula wanita yang terjerat, tergoda. Naper ya? Apa yang aku tau .. senjata utama golongan ini ialah merayu.. mengoda .. pujuk rayu .. mainan kata .. mencabul .. rayu lagi.. buat muka kasihan .. goda lagi .. cabul lagi ..  rayu lagi .. buat muka kasihan lagi ..

Bagi aku, kalau golongan ini datang merayu ..goda ke..  apa ke..  tampar je. Habis cerita. Bagitau dia “Ambik kau!!”

33 comments:

Tirana said...

Salam Cikgu Rashid..

Pengkid tu dah hembus2 atau dah bagi ubar guna-guna kot..sbb tu la mangsa jadi macam lembu dicucuk hidung.

Fida Faizal said...

apalah yang nak jadi dengan jiwa2 modern ini ?

safwanmahzin said...

ermmm..memang ahhh..=)

mommy otai said...

geli je baca tentang pengkid ni kan..
dulu2 masa sy kat uitm mmg ade pasangan yg mcm ni..
naik meluat pon ade.
mcm2 cerita dpt didengar dr kwn yg kebetulan sebilik dgn "org ini"..
astaghfirullah..
dunia akhir zaman agknye..
nauzubillah jauhkan kite dari golongan2 sepertih ini..aminn

mardhia yusof said...

nauzubillah.
haih.
macam2 jadi skrg.
anak dah 3 orang kot.
isssk.kesian family.
apa perasaan suami dia agaknya.
yelah,kalau laki,mesti rasa tercabar.sbb ada laki lain.
tapi kalau pengkid,mcm mana ek?
ada peluang kedua lagi x kalau cikgu kat tmpat dia?

Afida Anuar said...

UIshh..biar benar, dah ada anak dan suami pun masih berpenkid?.... ya Allah apa nak jadi la dengan masyarakat kita ni cikgu..

Cikgu Nurin said...

Hmmm berpelajaran tinggi, otak kat lutut. Ada suami pergi cari pengkid kaki pukul..gila betul.

Aweyn said...

ish ish ish *geleng kepala saya membaca entry ini

Rashid said...

Tirana
salam kak tirana .
Mungkin jugale .. sebab Julia kata.. bila dia jumpa ustaz baru beransur sembuh ..

Rashid said...

fida faizal
itulah fida .. makin tenat kan masyarakat kita sekarang ni.
fida..terima kasih datang sini ..

Rashid said...

safwwanmahzin
Terukkan safwan .. macam dah takde lelaki macho dah.. situ juga dicarinya..

Rashid said...

mommy otai
haha!! memang geli semacam je .. naik roma ..
wah!! farah.. buatle citer kisah benar tu. Moga jadi pengajaran buat pembaca ..

Rashid said...

mardhia yusof
Tak taule mardhia. Apa punya penangan pengkid ni.. tapi betul jugakan. Tentu ada guna-guna ni..

Peluang ke-2 ?? adoiiiiiiiiiiiiiiiiiii … tak dapat nak fikirkan .. fenin fenin .. tapi rasanya pergi tembak dulu pengkid tu kot!! lepas tembak baru fikir ..

Rashid said...

Afida Anuar
Ini kisah benar le fida. Dunia sekarang kan dah terbalik. Sakit tenat ..

Rashid said...

cikgu nurin
Yup! Pengarah tuuu. Bukan calang-calang pekerjaan. Tapi kasihan kan ..

Rashid said...

Aweyn
aweyn .. geleng-geleng .. katakana TIDAK!! utk pengkid okey ..

mysara said...

xphm btul golongan cm ni...

asyfiqaz said...

kne pelempang skali stret terdiam kot pengkid tu..haha

mardhia yusof said...

ahah. tembak baru fikir.
tapi cam betul gak kata k.tirana.
macam kena 'buat'.
kalau tak, napa ikut je kehendak pengkid tuh.
macam kes kawan.
tapi kawan saya(lelaki) 'terminum' something masa kenal sorang perempuan(janda). sedih kisah dia.
saya selalu bc dlm paper, toyboy/anak ikan. tapi bila kena kawan sndri,classmate pulak tuh,..sy rasa cam xleh terima. tssk.

lalink7 said...

Masyaallahh.geli nyee ssayee..semoga dorang berubah dan ingat bahawa Tuhan sentiasa memerhati gerak laku kitee..

mommy otai said...

ei tkmau laa..cite lame..kang ade pulak yg terasa..tk psl2 sy kene saman hahahah!!!

Rashid said...

mysara
tak taule.. apa yang ada dalam minda dorang pengkid ni ..

Rashid said...

asyfiqaz
hah! tule ubatnya asyfiqaz ..biar diorang tu sedar sikit. Jangan nak goda-goda rayu bagai..

Rashid said...

mardhia yusof
terkena penangan janda?? .. best ni kalau wat entri ..

Mardhia ermm kalau Janda Muda Kaya Berhias okey gak kan? hehe ..
(gurau jer ..)

Rashid said...

lalink
gelieeeeeeeeeee .. so hati-hati lalink .. jgn digeli-gelikan k ..

Rashid said...

mommy otai
farah .. adjust sikit citer tu .. jangan ada yang terasa ..

sekadar kongsi rasanya takper kan ..

nabila faryzza said...

selalunya, dorng yg jd pengkid ni sebab selalu dikecewakan bf. ntah laaa. hehe :)

mardhia yusof said...

hahaha.itu la pasal.
kalau janda berhias takpa.
dah ada anak kot.
isssk.yg sy kesian dgn ex-gf(kwn baik sy,juga classmate).
kami classmate.
memang kesian la.hari2 nak kena ngadap muka ex-bf dia dlm kelas. tapi seb baik da last sem.
tapi. lagi berat kes ni, sebab janda tuh..
ermm. kerja kat utm gak(seb baik fakulti lain).tsssk.

Afida Anuar said...

Cikgu Rashid...saya tak boleh nak bukak blog cikgu!!!..ada malware..awal2 tu memang dia bukak blog cikgu, lepas tu terus direct...kasi warning...ni nasib baik sempat right click comment ni, tinggal pesan...

Warning: Something's Not Right Here!
kerdipanbintang.blogspot.com contains content from oreochoc.blogspot.com, a site known to distribute malware. Your computer might catch a virus if you visit this site....

mcm mana ni cikgu??? whuaaaaaa

Rashid said...

nabila faryzza
mungkin jugakan .. frust ngan bf .. so cari gf .. adoii ..

Rashid said...

mardhia yusof

janda ada anak? okey le tu.. buat pahala .. hehe

hmm hmm kasihan kat kawan tu .. tentu tak boleh nak focus kat dalam dewan kuliah ..
tentu dia jeling sekali sekala walau ada rasa benciiiiii ..

alaa cari yang lain je .. abis citer..

Rashid said...

Afida Anuar
malware??? uisssssssssssssssssss biar betul ..

Saya buka okey je .. takde apa-apapun ..

Anonymous said...

yang saya tahu. penkid pandai main. diorang boleh buat saya cum. dengan lelaki sangat susah, dan mereka selalu pentingkan diri sendiri. pengkid caring dan saya berasa safe dengan mereka ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search