Followers

05 March 2011

Bila hati resah ...

abaikan butang baju tu.. abaikan jambang tak 'shaved' ..


Malam tadi – hati resah. Terus keluar rumah. Pandu kereta … terus pusing bandar ..

Singgah satu restoran ..
Duduk baru fikir nak order apa .. (sebenarnya perut masih kenyang)

Nasi ayam ..
Nasi ikan siakap 3 rasa ..
Nasi paprik ..
Nasi tomyam .. sup ayam .. sup ekor ..
Nasi goreng kampung ..
Nasi goreng cina ..
Mee goreng ..
Mee goreng basah ..
Mee goreng mamak ..
Kuey teow ladna ..

Tapi semuanya takde selera ..

Terfikir nak pergi KFC ..

Takde mood ..

“Abang nak minum apa?” sapa adik pelayan .. lembut ..
“ermm ..  fresh oren ..”
“Makan?”
Aku sekadar menggeleng kepala ..

Habis minum fresh oren .. order lagi ..

“Adik ..bagi teh ais satu ..”


Balik rumah. Sambil baring-baring atas sofa buka laptop. Terus klik klik .. tengok clip video ..  6 dalam 1 skrin  .. 



Dalam hati.. begini rupanya bila hati resah. Tak tenang … adoii ..

30 comments:

ismail ali said...

pi singgah mana2 masjid. amik wudhuk solat 2 rakaat.

berdoa pd Allah mintak tenangkan hati.

-ismail ali-

mardhia yusof said...

*Bila resah
Ingat saat indah
Bila rindu
Kunyanyikan lagumu
Sehari kurasa bagaikan setahun
Menunggu tibanya oh bahagia* - nynyian lagu anuar zain.
ahah.

apsal ni cikgu??
ambboii. sampai 6 window movie tuh!
yang tak tahan, movie hindustan pun ada ek?hee.
eh. cikgu ni umur brp ek?brp org anak?

A.s.t.i.n.a said...

bagus la abang ni.. low mantenance yer bang..?

kenape tade selera makan bang..?

Dea said...

Bila hati resah, bang... kata emak.. perbanyaknya beristigfar dan membaca sholawat nabi.. insya Allah segala resah akan sirna... :)

tok_chik said...

saudara:
hati resah kalau tau puncanya senang juga nak dirawat
yang jadi masalahnya bila tak tau dari mana nak dileraikan kekusutan tu

ahmad humairi said...

assalamualaikum,

serahkan hati yang resah dan pasrah padaNya.

Cikgu Nurin said...

Bila hati resah..buat apa pun serba tak kena,kan Cikgu...

hhhmmm..kena cari ubat nihhh...

WANKAY HOMESTAY said...

ada ketika kita perlu bersendirian bila resah...
ada kala bila sendirian makin resah...
hmm....

Afida Anuar said...

Cikgu...serabai la..errr..

PS: malware kat blog cikgu ada lagi la cikgu.Oh btw,bukan canggih pun saya punya browser ni, chrome je

^sue^ said...

cikgu..
apa yg resah tu

MASZ said...

bila hati resah..satu benda pn susah nak buat kan.

zety said...

ambil wudu' buat solat sunat ke..baru tenang=)

mata ade 2 otak ade 1 movie ade 6 perghh..memang mencabar minda nak paham dalam 1 masa

zippo oil said...

hati tak tenang tgk channl 551 lyn

Marzalina said...

knp hati tak tenang? cuba citer...

DUN Behrang 2020 said...

Keresahan akan memandu kita mencari punca arah...dan keresahan akan lenyap tatkala kita temui penghujungnya...carilah ia...sbb ia mmg ada DI SANA...

Rashid said...

Ismail ali
terima kasih ismail .. saya dah okey .. kejap je tu. Mudah bangkit ..

Rashid said...

mardhia yusof
wah!! bestnya mar nyanyi .. terus semangat datang .. tapi lagu tu sesuai ngan mar je.. “menunggu tibanya oh bahagia .. “ memang mar sedang menunggu .. tentu bahagia..

mar.. kadang kala resah itu datang tetiba je..

mar .. rasa baru 15 tahun. haha!!

Rashid said...

Astina
astina .. abang memang gitu .. seadanya ... simple ..

takde selera tu sebenarnya abang dah kenyang ..

ermm entahle astina ..

Rashid said...

Dea
Pesanan emak yang baik sekali ..
terima kasih Dea .. ; )

Rashid said...

tok chik
Itulah tok chik. Kadang tu resah datang .. tak tau puncanya .. bersimpang siur kat otak ..
tapi kejap je... kerna kita perlu tenangkan diri .. tarik nafas pelan-pelan .. hembus pelan-pelan .. dan tarik lagi.. Pejam mata .. buka mata .. terus kenyitkan mata pada diri sendiri. hehe ..

Rashid said...

ahmad humairi
hmm hmm .. terus damai bila bersamaNya ..

Rashid said...

cikgu nurin
Iya cikgu nurin. rasanya semua kita pasti akan resah bila tiba waktunya. Ia hadir kadang tu tak tau naper dan apa sebabnya ..

Apapun ia bagi kita utk berfikir ..

Rashid said...

Wankay Homestay

“ada ketika kita perlu bersendirian bila resah...
ada kala bila sendirian makin resah...”

Wankay .. suka ayat atas ..

Rashid said...

Afida Anuar
serabai? haha!!! iyakan fida. Biasanya saya ni orangnya kemas je .. takper. Sekali sekala apa salahnya serabai kan. Itulah diri saya seadanya .. Biasanya hari-hari bertali leher .. tapi adakalanya berseluar jeans tshirt .. berpagoda pun biasa (kat umah je le. hehe) ..

fida.. malware tu dah jatuh hati kat saya kot ...

Rashid said...

Sue
Sue .. entahlah sue. Susah nak bagitau .. ia perasaan ..

Rashid said...

Masz
Iya masz.. memang .. semua yang kita buat rasa cam tak kena je.. tentu masz pun pernah alaminya.

Rashid said...

zety
tengok 6 movie .. itulah gambaran sebenar yang otak sedang bersimpang siur ..

Rashid said...

zippo
551? apa tuuu zippo?

Rashid said...

Marzalina

intan .. tak tau le nak citer dari mana ..

Rashid said...

DUN Behrang
ermm … rasanya memang tepat sekali kata-kata DUN ..
kena terus mencari .. cari .. dan cari lagi hingga temui punca dan jalan penyelesaiannya ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search