Followers

16 May 2009

Selamat Hari Guru 2009


TERIMA KASIH KEPADA TEMAN-TEMAN BLOGGER YANG MEMBERIKAN UCAPAN “SELAMAT HARI GURU" UTK SAYA.. Saya amat menghargainya.


Di sini saya juga ingin ucapkan SELAMAT HARI GURU kepada guru-guru yang pernah mengajar saya, teman-teman berjawatan guru... teman guru blogger dan kepada semua teman & sahabat yang pastinya juga seorang guru dalam kehidupan yang tersendiri.


Berikut antara SMS terawal saya terima…


“Guru Cemerlang bekerja tak kira masa. Guru Gemilang bekerja tak kira penat. Guru Terbilang bekerja sepanjang hayat. Selamat Hari Guru.” (Pengetua Cemerlang)


Days are too busy, hours are too few, seconds are too fast, but there is always time a send a sms to precious friend like you. HAPPY TEACHERS’ DAY (Sahabat)


Be a candle, be a light, be Twinkle in the dark, be a HOPE, be a Inspiration & make a differences in other’s heart! Happy Teacher’s Day! (Sahabat)


Why Malaysian Students always ‘tiru’ in exam? Because… at the bottom of every page of each exam paper, Written … “SILA LIHAT SEBELAH”… heh heh.. HAPPY TEACHER’S DAY (Sahabat)


SELAMAT HARI GURU… TQ cikgu kerna selama ini mengajarku.. Jasamu akan kukenang sampai akhir hayat (bekas pelajar)


Selamat Hari Guru. Semoga cikgu sentiasa sihat dan diberkati Allah s.w.t (bekas pelajar)


Assalamualaikum cikgu.. Pe khabar. Sihat tak.. Selamat Hari Guru..(bekas Pelajar)


Selamat Hari Guru'… Jasamu tetap kukenang (bekas Pelajar)


Selamat Hari Guru … (Pelajar)



p/s - Esok (Ahad 17.5.2009) sambutan hari guru peringkat sekolah masing-masing. Seluruh sekolah di kelantan akan meraikan ..

32 comments:

Zaidon said...

Salam cikgu.. nampaknya saya yng lambat ucap, Selamat Hari Guru buat Cikgu Rashid, walaupun cikgu bukan guru saya, tapi saya sangat hormat pada orng bergelar guru. Teruskan membimbing dan mendidik anak bangsa.

mommy otai said...

itu la nape tk kasi no hp abg..
kalo tk sure no kite msuk dulu wish teacher's day tauu...hehehee..
duk kat sekolah lagi ke..

SH.NURSYAHIDAH said...

Selamat Hari Guru Cikgu!

SH.NURSYAHIDAH said...

The mediocre teacher tells. The good teacher explains. The superior teacher demonstrates. The great teacher inspires.

-William Arthur Ward

Ija1202 said...

Selamat hari guru cikgu Rashid! didiklah anak-anak bangsa menjadi insan yg berguna di dunia & di akhirat insyaAllah... :)

Azwani Shaari said...

Happy Teacher's Day utk Cikgu Rashid =) Moga terus berjaya memikul amanah yang dipertanggungjawabkan ini.. amin

su said...

Selamat hari guru!

~senyum slalu~

WM said...

selamat menyambut hari guru...

salam ziarah.

Wawa_Nadwa said...

sELAMAT HARI GURU!!
=P

Redynne™ said...

Salam..

Selamat Hari Guru cekgu.. :)

*Teaching is the profession that teaches all the other professions..

Idalara said...

salam cikgu rashid...agak terlewat nak ucapkan selamat hari guru buat cikgu rashid..
mudah2an cikgu menjadi lilin ynag membakar diri menerangi insan lain.

p/s sila amik cenderahati kat blog kak ida.

Rashid said...

Zaidon,
Terima kasih zaidon atas ingatan..
eee lambat cepat tak kisah k..

Rashid said...

Mommy otai
dik farah .. t.kasih. Abg tau adik akan sms kalau tau no hphone abg.

psst!!!! 01999202.. nanti abg bagi k. hehe.

Rashid said...

SH.NURSYAHIDAH
t.kasih sh nursyahidah.. cantik kata-kata tu.

rasanya mau jadi guru yang sentiasa cool dan rasa puas bila dapat memanusiakan pelajar..

Rashid said...

Ija1202
yup! Ija terima kasih atas ucapan. InsyaAllah saya akan bersama mereka.. mendidik mereka menjadi modal insan yang berjaya dunia akhirat..

Rashid said...

Azwani Shaari
azwani.t.kasih.. moga kita sama-sama azwani mendidik mereka.. memikul amanah agar semuanya menjadi insan yang berguna untuk agama, bangsa dan negara

Rashid said...

Su
t.kasih su.. memang saya ni suka senyum.. senyum juga menjadi ubat bila hati diselimuti keresahan..

Rashid said...

WM
WM.. TQ TQVM..

t.kasih juga kerana datang umah saya ni & sudi beri komen

Rashid said...

Wawa Nadwa
Wawa.. t.kasih..

Bila dapat pelajar macam wawa..rasanya senyuman akan pasti terukir selalu... sebabnya wawakan suka senyum..

"senyumlah..dia pasti tersenyum.."

Rashid said...

Redynne

Ya reen..t.kasih.
Moga kepuasan sentiasa bersama saya untuk teruskan kerjaya dalam bidang ni..

Rashid said...

Idalara
Kak ida.. t.kasih
Menjadi lilin.. adoiii taknak lah kak ida. Panas.. tak nak cair.. hehe.

Nak jadi guru yang sentiasa damai dan mendamaikan..

ops t.kasih cenderahati tu. Nanti saya ambik k..

Marzalina said...

Selamat Hari Guru cikgu rashid...semoga jasa cikgu sentiasa dikenang selalu..

DUN Behrang 2020 said...

Slmt Hari Guru...teruskan perjuangan yang belum selesai..."mere mehbob bob mere sanam!" (hantam saje...tak tau pun maknenye...kalo salah maap ye cgu!)Saya 'budak' br belajar...'

Rashid said...

Marzalina
Intan.. t.kasih intan. teringat jap kenakalan intan semasa bergelar budak sekolah dulu.. hehe

Rashid said...

DUN Behrang
hahah!!! ooo ada darah hindi rupanya DUN Behrang ni.. pandai tul nyanyi.

DUN.. t.kasih atas ucapan.

Afida Anuar said...

Salam cikgu rashid..

Selamat hari cikgu...moga cikgu rashid kekal menjadi cikgu yang paling best dan blogger yang paling mantappp..insyaAllah...

p/s: sorry lambat wish.. bzi di Janda baik hari ahad tu..

Rashid said...

Afida
T.kasih afida.. wah jd blogger mantap ek. hehe...
janda baik? uiskk..

n a r d indie winkie said...

selamat hari guru cikgu rashid. mesti byk sgt dpt hadiah dari students ni. :-p

Rashid said...

nard..
ermm tak cukup tangan ni..alaa kalau nard ada boleh juga nard tolong saya bawa adiah tuu.. hehe.

nard t.kasih atas ucapan..

Ada Ayrissa said...

Blm terlambat rasanya utk mengucapkan SELAMAT HARI GURU kpd cikgu rashid kita..
moga akan lebih m'jd cikgu yg cemerlang dan disukai ramai...heheheh

maaf sbb lambat wish...
huhu...

NuR said...

selamat hari guru cikgu...

agak terlambat wish..coz terkonpius cikgu rashid ni cikgu ke askar..coz nmpk in uniform aritu..

maafkan gue cikgu...
ya ampunn..

eiza in the house.. said...

selamat hari guru cikgu,
moga cikgu lebih dedikasi dlm tugas yg diamanahkan..:)

terlebih byk hadiah ker..
nak skit..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search