Followers

10 April 2010

my dream my imagination ..


2 hari aku berada kat kem tentera - Jumaat dan Sabtu, bermula dari jam 8.00 pagi  hingga jam 6.00 petang.  Kepala rasa fenin-fenin. Maklumlah cuaca sungguh panas.
Walaupun fenin-fenin, aku gagahi diri untuk bersama ‘anak buah’ … 

Kasihan juga aku tengok ‘anak buah’ berkawat dan berjemur di tengah panas. Tapi itu  sebahagian dari latihan yang perlu dijalani. Bagi aku, kekuatan mental dan fizikal harus direfresh selalu … ‘Berlatih seribu tahun untuk berperang satu hari!’



Tamat latihan, pulang...

Malam – jam 10.00 baru teringat baju kerja belum bergosok lagi. uisss esok kerja. Ada satu program lagi tu. Apa lagi aku terus zassssssssss  4 helai baju kerja. Gosok beb!!



Habis gosok baju, terus on9 sekejap. Baca blog kawan-kawan. Kejap je kerana kepala masih rasa fenin-fenin. Sambil-sambil tu layan video clip ‘my dream my imagination... ermmm …  rasa tenang … terus hilang fenin-fenin.  hehe (amaran! video clip di bawah untuk tontonan orang dewasa saja. Siapa tengok tanggung sendiri... baik jangan tengok.. )



Tenang bila tengok kehijauan pokok... kebiruan tasik ..

Makin tenang bila tengok senyuman berlesung pipit. Jap je..   aku terus zzzzzz … 

 p/s - comel kan rambut preity zinta atas tuu.. opss sorry.. itu aurat ..

26 comments:

Che' Pit said...

jam 10.00 baru teringat baju kerja belum bergosok lagi.

ngeh ngeh ngeh nasib baik teringat gak.. kalau pagi esok kul 6 baru teringat, tak ke naya, haha..
hmm isnin CP outstation ke KB..

Nur -al- Ain said...

sanggup berjemur main bola baling atau ape jenis sukan, tapi seribu kali tak sanggup berkawad. Waaaa~ sangat lembab bile kene kawad, dapat command comfirm blurrr. HAHA

rin~eirie de' sEcond said...

ooo..trainer tentera ekk..
klu dah pening2,tido ubat yg mujarab eheheh

aliadijamina said...

Tu dia sekali gosok 4 helai terus... hahahha, bagus2.

HonEyBuNNy said...

waduh...mst letih kn cikgu..rehat cikgu..heheh

Afida Anuar said...

Wowww..minat pretty zinta rupanya cikgu rashid ni...hehe..

Rashid said...

Che’Pit
haha!! kalau tak.. tentu kelam kabut bangun pagi. Capai itu ini.. aduhai.. tension!!

Rashid said...

Nur Al-Ain
ishh ain berkawad le seronok. Hitam macho apa..
Ada kawan saya sorang tu bila time kawad je dia naik semangat. Buih mulut dengar perkataan kawad.. suka betul dia tu..

Rashid said...

rin
hehe.. zzzzzzzzzz .. ituje rin tau ek. Tak boleh rin. Kalau fenin-fenin sikit tu biasanya saya lawan. semangat itu penting. Bukan apa.. sian kat anak buah.. saya kena ada juga. Baru diorang semangat.

Rashid said...

aliadijamina
Hah!! sindir le tu alia ni. naper tak percaya ke? saya tak suka gosok selai-selai.. biasanya 3.. 4 helai sekaligus.

Rashid said...

HoneyBunny
A’ahh kalau ikutkan letih tu memanglah. Tapi demi ‘negaraku Malaysia tersayang’ ku korbankan apa saja.. bak kata P.Ramlee. berkorban apa saja harta ataupun …

Rashid said...

Afida Anuar
Preity Zinta pujaan hati..
kajol? buah hati .. hehe

Cik Amy Sensei said...

salam..


apa khabar?
fenin-fenin ekk..

ehehhee..

annfrendly said...

rajinnya.. gosok baju 4 sekaligus..
boleh tahan jugak yer aktiviti kat kem tu.. siap ade adegan golek2 di atas jalan tar lagik tu..
kalau ann lah kan.. sure golek sambil nangis... hehehhehh

hana@cat said...

hana telah kata..rashid peminat bollywood tapi mati mati dia nafikan :) ha..kan dah terang lagi bersuluh :) hehehe..dan seperti biasa 'ter'tengok :p

Nur -al- Ain said...

hitam saya redha, terkejut kejut dgr command tu parah. haha. tak hapal plak tu step. hihi, malu bile sume pusing kanan, kite pusing kiri. haha. ok, entry adat perpatih dah siap.

sekarang saya nak tanye plak, betul ke ramai orang pandang rendah profesion askar ni, dan ada yang kata tu last job la.

surely, im not ;)

Nur -al- Ain said...

tipu, cikgu punya pujaan hati udang dan petai. haha, bukti ada di belog saya. HAhA x)

Rashid said...

cik amy sensei
salam..
baik je. Fenin dah ilang.. ilang bila tengok lesung pipit preity tuu.. hehe

Rashid said...

annfrendly

ann. dushh dushhhhhhhh sindir saya le tu..

Aktiviti golek meniarap tu biasalah ann. Satu bentuk latihan senaman… bagi diri lebih cergas.

hehe.. memanglah. kalau ann.. dengar suara sarjan bertempik je terus nangis..

Rashid said...

Hana
haha!!! psssttttttttttttt.. diam-diam je le. Jangan bocorkan rahsia ini. Pleaseee..

Rashid said...

Nur al-ain

ain itulah yang seronok. orang pusing kiri kita pusing kanan. kelakar..
Jalan pula tu macam robot.. tentu gelak sakan saya jika tengok ain berkawat.

entri adat perpatih? wow!! best tuuu. jap nanti saya terjah sana k

Rashid said...

Nur al-ain

ain itulah yang seronok. orang pusing kiri kita pusing kanan. kelakar..
Jalan pula tu macam robot.. tentu gelak sakan saya jika tengok ain berkawat.

entri adat perpatih? wow!! best tuuu. jap nanti saya terjah sana k

Rashid said...

Nur ain
uiss apa tu ain. Makin tak sabar nak pergi terjah ni. ishh.. debar-debar..

ryann said...

nasib ada video ni kasi tenang kepala yg fenin-fenin ye bang.

Rashid said...

ryann
yup! tengok video tu sambil senyum.. tak betul punya hero tu. hehe

blueCITY® said...

salam cikgu,
latihan kat kem gong kedak ke?
tak lama lagi nak buat pengakalan udara baru kat sana tu, lagi gempak seh, hehheh..

waaaaaaaaa, kemeja tu ada kolor biru
lalalal..=p

koil mi gaya..
kuch kuch hota heyyy..
mera mann...

=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search