Followers

21 October 2011

Mereka bukan sekadar hidup tapi ganas


Malam - keluar rumah – perut tiba-tiba rasa lapar pula.

Sambil makan tengok movie kat screen besar. Aku tengok dah jadi trend kedai-kedai makan sekarang ini. Ada screen besar. Mungkin ia satu cara untuk menarik pelanggan.

Sambil makan tengok movie  ..  movie bertajuk The Walking Dead ..


uisss apa punya cerita. Tak masuk akal. Buat suspen je ..

Sukar aku bayangkan (sebenarnya tak nak bayangkanpun) kalau ia berlaku dalam alam realiti. Mayat-mayat hidup berjalan di tengah-tengah bandar. Mereka ada di hadapan dan di belakang. Ada di sekeliling kita .. di mana-mana saja .. mereka bukan sekadar hidup tapi ganas. Mereka berjalan-jalan mencari mangsa .. mereka nak makan kita ..

argghh .. giler. Aku tak nak fikir benda karut marut macam dalam movie ini ..  ishh ..  hehe .. giler ..  giler betul citer ini ..memang giler .. khayalan pembikin cerita ini memang dah melampau ..

29 comments:

Pocket said...

dah lah tu,
susah nak mati plak tu!
setakat tembah sampai tecabut bahu, jalan lagi nak datang makan kiter..
ohh!!

takuuttt!!

IMANSHAH said...

singgah malam

Rozuan Ismail said...

wan suka sangat tengok cerita zombie.memang feveret tgk ngan kawan2.dah tgk the walking dead ni.nasib baik dunia realiti tak de zombie.


p/s kalau abg ada wat entri baru,letaklah kat blog saya juga.at least saya x miss =)

ILA HonEyBuNNy said...

wahahhah...cikgu..takot ila baca...dah la baca malam2 neh.....

dah fikir macam2 dah neh...hehe

Afida Anuar said...

ish, tak suka tengok movie yang lagu ni... saya suka tengok yang romantik2 cikgu...eceh:P

Lady Windsor said...

bab citer mengarut tak masuk akal ni, bagi lah kat depa ni kan..pandai je buat...tapi kita tetap rasa nak tengok..sebab depa pandai memanipulasi mata dengan elemen astistiknya!

Muallim Adham said...

Ni kisah zombe hehe..

Rashid said...

Pocket
hehe.. kelakar kan pocket .. pandai dorang make-up ..

Rashid said...

imanshah
imanshah .. tq datang sini ..

Rashid said...

Rozuan Ismail
Wan .. dorang suka khayal-khayalan .. berimaginasi ..
Okey wan ..

Rashid said...

Ila Honeybunny
Ila .. ilaaaaaaaa .. kat belakang tuuu .. eeeeeeee … (hehe .. teringat masa kecik dulu selalu kena usik ..)

Rashid said...

Afida Anuar
Fida .. sama kita. Suka sesuatu yang romantis .. rasa tenang je kan ..

Rashid said...

lady Windsor
betul tu lady .. Mereka memang hebat bab kreativiti artistic ni .. cam real je. Walaupun sekadar lakonan tapi ia tetap buatkan kita rasa suspen … debar ..

Rashid said...

Muallim adham
yup! mayat hidup. Dah le hidup siap jalan-jalan cari makan pula tuu ..

zaidihanafiah said...

haha . jangan dipikirkan . nanti jadi pulak zombie kampung pisang 2

eMMe said...

cite zombie omputih mmg menyeramkan...kalo nak yg kelakar2, tgk le cite zombie kampung pisang, heeee~

Mardhia Yusof said...

waaaahh..

cikgu tau tak..
suami sy baru download citer the walking dead ni..tp season 1 baru..ada 6 episod semuanya..
jadi, last weekend, sy dgn hubby tgk la cerita ni..mula2 sy tengok gitu2 je..
lama2,tengok cam best je kan..
terus melekat skali tgk kat lappy..
best cerita dia..
tp memang mengarut byk laa..ahaha..
tak sangka..
kebetulan cikgu pun tgk gak..
kekeke..
sempoi betul cikgu rashid ni..

SM said...

temanya memang dah lama sejak zaman frankenstein lagi, tapi yang buat best dia punya garapan yang nampak real tu!

Raden said...

pahtu sape kene geget die jdik zombie jugak..ntah pape. bek tgok cite cam jonny english ^^

LadyBird said...

salam cikgu..

termasuk dalam senarai citer seram ke?
tkt ah nk tgk..

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Cikgu,

Salam kenal. Ketika saya nak masuk ke blog saya "kerdipanrohani blogspot.com' tak tau macam mana tiba2 saya termasuk dalam blog cikgu.

Saya dah follow cikgu.

Rashid said...

zaidihanafiah
zombie kg pisang? .. hehe .. nyampah tgk citer tu.

Rashid said...

eMMe
eMMe .. kalau tgk filem seram org putih rasa semacam je .. debar .. best ..
citer kg pisang tu .. takde debar langsung. Nak gelakpun tak ..

Rashid said...

Mardhia Yusof
Mar tentu seronok tengok citer seram tu kan ..
psstt apa kata masa mar tengok citer tu mar tenung mata hubby tajam-tajam .. kemudian gigit dia kat leher .. haha!! tentu terkejut hubby tuu .. (saja gurau ngan dia..)

Rashid said...

SM
a’ahh unsur suspen citer tu memang menjadi ..

Rashid said...

Raden
yup! JOHNY ENGLISH tu memang best .. tgk muka mr bean tu pun dah nak gelak .. belum aksi dia lagi.

Rashid said...

LadyBird
alaa seram-seram gitu-gitu je ..

Rashid said...

kunang-kunang
w.kum ..
salam kenal juga.
Terima kasih kunang-kunang ..

wahida said...

ishhhh...nauzubillah...


salam kenal..terus follow sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search