Followers

29 October 2011

Siapa kata jadi cikgu tak best?

Aduh! seminggu aku tak update blog. Malas le tu .. hehe.

Sebenarnya bukan malas. Cuma aku kurang rajin sikit seminggu ini. Maklumlah tok penghulu katakan. Sibuk manjang. (tok penghulu - gelaran yang diberi oleh seorang rakan blogger, alia. Mandai je alia ni.)

Walaupun sekolah cuti selama 4 hari, bermula rabu lalu, tapi aku tak berapa lekat kat rumah. Sibuk ke sana sini. Usahakan sesuatu.

Pelajar pun tak lama lagi akan hadapi SPM. Hitung mudah-mudah, ada 8 hari je lagi diorang perlu datang sekolah sebelum masuk dewan besar. Dan aku? hah!! bila pelajar dah start menduduki SPM maka sekolahpun dah nak start cuti akhir tahun.


So aku mesti merancang sesuatu pada masa cuti. Selain urusan rasmi kerja, aku kena rancang untuk isi masa cuti. Sebulan beb!! lama tuu … boring!! boring kerana cuti lama sangat. iyake boring??? tipuuu .. hehe. Sebenarnya suka (tak baik cakap bohongkan). Rasanya tak ada sesiapapun yang tak suka cuti. Semua nak cutikan.  Kalau boleh seminggu 3 hari je kerja, 4 hari lagi cuti. haha!! hancur negara kalau macam ni punya hari bekerja.

pssttt siapa kata jadi cikgu tak best? bestttttttttt tau …

16 comments:

Lady Windsor said...

Rashid, cuti sekolah ni mai la turun KL..ramai set2 6A1 dok ada kat KL ni...

Pocket said...

memang jadi cikgu besh,
cuti banyak :)
dah la keja masa pendek.
plus.. kalau mengajar bebudak STPM,
ramai awek bawah umur nak cuci mata :)


Tak baik pocket!! tak baik!!

Afida Anuar said...

Jelesnyer cuti sebulan!!! tak pernah pun dapat cuti selama tu. Paling lama pun seminggu je:(

plan pi mana cikgu rashid?

wahida said...

mmg best jadik cikgu...jeles...

jiran2 saya ramai cikgu...mmg jeles sbb byk cuti...huhu..

Rashid said...

Lady Windsor
owhh iyake .. seronoknya kalau dapat jumpa mereka sume ..
Tak tau le lagi nak turun sana ke tak ..

Rashid said...

pocket
hehe .. opss!! dah dah ..pocket ni nakal tul ..

Jangan nakal-nakal pocket .. jangan fikir cam tu. tak baik ..

Rashid said...

Afida anuar
Jeless .. tu le yang boring tuu fida. sebulan cuti tau ..
Plan nak gi jalan-jalan .. nak usaha sesuatu .. tapi tak taule pula. Sekarang ni musim hujan. Banjir ..

Rashid said...

Wahida
Jangan le jeles wahida.. kasihan saya. Boring tau cuti lama-lama .. ;)

Mardhia Yusof said...

cikgu ajar form brp ye?
jeles nye jadi cikgu..
banyak cutii oohh..

tak nak pergi travelling ke?
sabah?sarawak?
or overseas..
;)

Mizfantagiro said...

bila la sy leh jadi cikgu jugak ni=)

Kunang-Kunang said...

Masa saya kerja dulu rasa cuti 40 hari bila bersalin jer. Tu pun kena sakit dulu baru boleh cuti. Tapi tak apa sakit dengan iringan anak yang comel sebagai pengubat sakit.

Apa pun semua kerja akan jadi best jika kita melakukannya dengan ikhlas.

cik jue tomey said...

memgla best...cuti lama..keja ape lagi yg dpt cuti lama mcm tu??cikgu ajelah

Rashid said...

Mardhia Yusof
Mar.. saya mengajar tingkatan 4 & 5 ..

Travelling .. wow!! seronoknya .. ada juga rancang .. tapi taklah sabah Sarawak. Tang dalam negara je le .. ;

Rashid said...

Mizfantagiro
Mizfantagiro ( uiss nama dia ..)
Alaa senang je nak jadi cikgu .. selalu le cakap ..
“Baik lah anak-anak murid .. sekarang cikgu .. cikgu mau ..” lama-lama jadi cikgu le tu. hehe

Rashid said...

kunang-kunang
a’ahh kan. Sakit baru dapat cuti bersalin .. tentu perit ..
Apapun anak comel bisa ilangkan segala rasa sakit .. tangisannya .. senyumannya ..

Rashid said...

cik jue tomey
haha!! .. jangan jeles .. jangan jeles .. jeling-jeling manja dah ek ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search