Followers

04 March 2009

Aku dan Futsal

Kelmarin jam 5.30 pm- sempat aku luangkan masa bermain futsal. Bukannya apa bagi keluarkan peluh sikit. Jaga kesihatan. Kalau dah asyik kerja je 24 jam bahaya jugakan. Kasihan pada badan, fikiran dan jantung. Lemah je rasanya.

Seronok bila bermain futsal dengan kawan-kawan sekerja ni. Bukannya 'kehebatan' bermain yang dipentingkan. Cuma saja bagi keluarkan peluh dan suka-suka dengan kawan-kawan. Sebenarnya aku terasa 'happy' semacam je bila bermain futsal. Aku suka bila tengok gaya kawan-kawan bermain. Masing-masing ada gaya tersendiri. Terbang sana-sini. Berpusing sana-sini. Tergolek sana-sini. Hahahh!! Sakit perut aku menahan ketawa dibuatnya. Macam-macam gaya ada. Maklumlah semuanya pemain profesional.


Wah masing-masing dah bersedia nampak. Basri dan Azizi bukan main lagi. Nampak sangat tak sabar untuk tunjuk skill. Faisur dan Nik nampak rileks jer. Pemain hebat katakan.

Masing-masing sedang warm-up. Aku pula asyik duk snap gambar je. Maklumlah blogger. Dalam apa jua situasi mesti cool .. yang penting snap gambar!!

2 pemain dalam pasukan aku yang sememangnya hebat. Tanpa mereka tentu kalah teruk. Dengan adanya mereka, aku tengok pasukan lawan rasa terancam semacam je. hehe.

Habis je separuh masa pertama - time rehat. Apa lagi masing-masing serbu air le - penat beb!!

Aku apa kurangnya. Berpeluh satu badan. Dalam keadaan teramat letih - masih sempat suruh kawan snap gambar. Huhuuu..

Muka aku yang kepenatan. Habis berpeluh baju, muka & rambut.


Jam 7.00 pm - perjalanan pulang - hujan masih turun renyai-renyai. Tengok tu lampu jalanpun dah menyala.


p/s - Sebenarnya bukan senang nak berkumpul - bermain dengan kawan-kawan sekerja ni. Masing-masing sibuk. So bila ada masa lapang bersama - apa lagi jangan lepaskan peluang!!

48 comments:

AiE bAhRi said...

tgk sign board kuala krai tu..rindu nk g ke kg kuala nal..

Hot Daddy said...

Wau...best main futsal nih...lagi penat dari main bola sepak biasa...! TAPI kalau sekali sekala je turun...adeh, bangun pagi esok nak ke bilik air jer terus mengengkang!

[ Ewan The Lagend ] said...

betu2...
mmg best men futsal...
dapat release tension.
tension tu kalau keje je memanjang...
salam perkenalan...

Rashid said...

Aie..
jom mai jalan sini sekali sekala.. k.krai yang penuh tenang jauh dari kebisingan dan kecelaruan kota..

Rashid said...

Hot daddy,
Sakit perut ketawa baca ddy punya komen. Sampai terkengkang ek gara-gara main sekali sekala. Saya ni lepas main tu terus lena je tidur malam.Tapi taklah sampai terkengkang..

Tapi betullah ddy.. memang best!!! penat semacam jer..

Rashid said...

Ewan the legend,
salam kenalan jua..
Yup ewan. Kerja ni tak pernah abis. Selagi kita hidup di bumi ini maka kerja akan selalu ada..
Sekali sekala luangkan masa ngan kawan-kawan bersukan ni memang seronok.. release segalanya..

mountdweller said...

Salam Rashid.

Hebat juga Rashid ni main futsal rupanya. Betul, peluh membuatkan badan sihat, minda cergas.

Kalau Rashid mahu sumbangkan pertolongan untuk murid-murid atau siapa saja yang histeria/dirasuk Rashid boleh copy bismillah 6 di n3 unlcle yang lepas. Baca dan tiupkan 7 kali ke telinga kanan yang kena rasuk.

AiE bAhRi said...

INsyaAllah kalau cuti sem nanti akan ke sana.Boleh la main futsal ngan cikgu rashid...

Tirana said...

Main cikgu Rashid..jangan tak main..hehehe.. Kak Tirana main pinggan mangkuk kat dapur aje..

Wawa_Nadwa said...

alang2 sign board tu ke KL, jom la trun KL.
hiks!

waaaaahhh!
cikgu dh pandai bergamba dlm kete laaaaaa..
psstt! tu kwn amekkan ke atau cikgu yg amek sndrik.
huhuhu!!

Ajwin Ajeera said...

wah.
bestnya futsal..

ILA said...

Bab keluarkan peluh memang best:D
hati2 cikgu...jgn sampai 'terkehel';)

sakurasa 2 said...

Cikgu Rashid
best ya main futsal?
lain kali kasi tahu awal2
leh datang jadi penyokong
pasukan cikgu ;-))

kuIna Jentayutiara said...

klu sy berpeluh sbb penat gelak & kutip bola kot...

lemonade said...

sy n kwn2 pon gile futsal. futsal best gile ok. sape2 pompuan yg x penah main try ar skali pastu mesti nk main lg. on saturday nite we al main kat xtreme park ipoh. sape2 org ipoh jom trun.~ngee

Signorina Syima said...

futsal?? jom lawan ngn geng saya pula cikgu...

cikgu, sy dh tukar url... boleh sy dapatkan email cikgu??

Afida Anuar said...

Salam cikgu Rashid... Salam Ziarah..

wahh bestnyer main futsal.. futsal adalah salah satu sport peberet sy..tp tiap kali ada match..selalu jek kalah:(

Rashid said...

Salam uncle mountdweller,

Uncle, saja je. Tak hebat. Janji bola pergi ke depan dah. hehe.

Oh ya, terima kasih banyak-banyak uncle atas nasihat dan ilmu utk pulihkan mangsa rasuk/histeria tu. Memang uncle, saya dah banyak kali dah berdepan dengan mereka yang kena rasuk ni. Pelajar kena rasuk/ histeria dah tak terkira dah.. terutama masa pergi berkhemah..

Saya akan cari dan ambiknya nanti uncle.

Sekali lagi terima kasih..

Rashid said...

Aie Bahri,
Adooiii mau main futsal dengan sayake.. aie tau ke saya ni pemain profesional? hahahhh!!

Rashid said...

Salam kak Tirana,
hehe.. main pinggan mangkuk??? ehemmm..

Rashid said...

Wawa Nadwa,

Pergi KL? Adoiii.. kalau wawa sudi temankan saya kat sana okey jer.. baru saya nak pergi.. kalau tak - risau..takut kena culik!! hehe.

Sapa ambik gambar saya dalam kereta? eee tu saja le tuu. Soalan cepu emas..

psstttttt!!!!kan wawa juga suka ambik gambar dlm kete. Nampaknya penyakit wawa dah berjangkit kat saya. huhuuu..

Rashid said...

hi Ajwin Ajeera,
hmmm memang best sangat-sangat. Kami dah rancang buat jadual main futsal tau. Sekurang-kurangnya sekali dalam seminggu atau dua minggu sekali. Harap semua berjalan lancar.. tapi itu kalau tak sibuklah!!..

Adehhh camana pula dengan badminton, boling, tenis bila nak main ni.. berenang??? (huhuu perancangan memang banyak.. tapi masa..)

Rashid said...

Ila,.
a'ahh menang masa main pertama kali dulu dah terkehel sikit.. terseliuh kaki. tapi jap je. tak sampai 4 ari dah okey balik.. so lepas tu main lagi..

Rashid said...

SAkurasa,
hmm tentu seronokkan jika sakurasa datang bagi sokongan. Badan yang letih terus jadi tak letih. Semangat punya pasal..(tu time sakurasa & the gang ada..) tapi bila balik je kat rumah - terus terlentang terlena!!! letih!! hehhe.. (gara-gara nak tunjuk macho..)

Rashid said...

Kulna,
amboiii perli le tuu. Memang-mentang kami sume ni pemain profesional, masa main boleh terguling tergolek sana sini.. hehe. Takper..

Rashid said...

lemonade,
Iyake? hmm tak dapat bayangkan kalau org pompuan main futsal.. aduhh tentu lintang pukang abis-abisan.. bukan setakat tergolek.. macam-macam ter.. ter.. lagi ter.. (jangan mareee..)

Rashid said...

Syima..
Uik adake mau lawan dengan saya punya pasukan.. confirm kalah!! hmm atau syima tak takut terbang melayang sana sini ekoran hembusan dan aura dari pasukan kami semua ni? hehe..

eeee seganlah lawan futsal ngan org pompuan ni.. menang tak dihargai/diiktiraf, kalah akan dapat malu!!! ishhh..

Naper tukar url? k email saya tiraisufi@gmail.com

Rashid said...

Afida,
Salam kenal jua.

Wah afida pun main futsal juga ke? naper ek ramai juga org pompuan suka main futsal? eeeee kan baik kalau main apa tuu.. main masak-masak ke.. main cucur atapke..

Afida, tima kasih ziarah saya ..

Afida Anuar said...

Main futsal untuk suka2 mengisi masa lapang jek cikgu. Bukan selalu pun. Main semua geng pompuan. Takde laki. Tak salahkan? heee..

p/s: dah puas main masak2 time kecik2 dulu kut. ni yg besar duk layan futsal ni..hehehehe

lemonade said...

uish, blum tgk blum tau cikgu..
lagak aksi cam pemain profesional tau. tergolek tu biase ar adat main. xkan nk control cun plak tengah2 main kan.

nurul iman said...

xde xde..chekgu rashid ni jadi milo boy je ke??xde peluh pun..(",)~

Rashid said...

Afida,
Saya saja je. Sebenarnya bagus tuu afida & kawan-kawan main futsal. Bagi peluh sikit-sikit & eratkan silaturrahim.

afida.. tak dpt nak bayangkan afida main futsal.. ahakk!!

Miss Jaz said...

salam..syok ek??jumpa kengkawan...he,he...ooo tangkap gambar sambil memandu ek....

Rashid said...

Lemonade,
a'ahh takkan nak control tgh main ek.. hehe. (lainlah wawa tuu - jgn maree wawa).

Boleh tengok ke?.. hmm rasanya tak sanggup nak nengok. hikss sebab dah boleh agak berapa kali terlentang tertiarap..guling-guling.. hehe..

Rashid said...

nurul iman,
uisss!!! adake? adake pemain hebat dikatakan jadi milo boy je?? dushh dushhh!!! nurul iman.. hehe

Rashid said...

Miss Jaz,
Memang seronok.. suka je lebih main bukannya apa-apapun.. a'ahh penyakit berjangkit dari kawan-kawan blogger yg lain. Blogger cam tu ler..

miss jaz.. thanks..

Ajwin Ajeera said...

wah!!
sy juga suka badminton, boling, tenis dan berenang tau!!!
:D

Rashid said...

Ajwin Ajeera,
yake?.. nampaknya kita ada citarasa dan minat yang sama. Moga satu masa nanti kita boleh lawan bertanding.. tapi sy rasa confirm ajwin kalah punya.. kalau menangpun kerna sy yg bagi menang.. hehe (sukar bayangkan kalau lawan ajwin sy yg kalah!!...tak mungkin tak mungkin..)

Ajwin Ajeera said...

hahaha
eh2..
jgn igt pmpuan lemah eh.
sy lawan berenang dgn abg sy,sy yg mnang tau..
haaa..
bila nk lawan?
soryla.
sy ni mmg agak outdoorsy skit.
ehe

n a r d indie winkie said...

wah.. rajinnye beriadah. nad dah lama tak beriadah. malas betul rasenye, sebab tu makin debab jek skrg. :p

Rashid said...

Ajwin Ajeera,
uiks beraninya. ajak lawan pula..

Ajwin ajeera, yake lwn ngan abg, abg kalah?
(eee nampaknya tak leh lawan ni... hebat rupanya ajwin ajeera ni.. ingatkan bese-bese jer..adehhh camana ni ek?)

Ajwin.. psssstttt!!! saya tak nak lawan bolehke?

Rashid said...

Nard,
Mana boleh cam tu nard. Kena riadah. joggingke apa ke. bagi keluarkan peluh sikit.. Jaga kesihatan tuu.

kan Prof Rabindarjeet Singh dah kata, "...dengan lakukan senaman kita akan lebih ceria.. dpt bantu lawan kemurungan.. dan yang penting dpt elak dari cepat tua.. "

Ingat tu nard..

cIk JanNah said...

futsal menguatkan stamina anda!
ahax..
xpe2 atleast ade gak xtiviti yg nak wat kan..
best la!

Rashid said...

Cik jannah,
Semestinya.. lepas main futsal tu rasa gagah semacam je. Segar badan dan minda.

Yup! memang best main futsal ni. Best bila tengok ada kawan yg melayang sana sini. Lebih-lebih tau melayang diorang ni. ahaks!!

Ajwin Ajeera said...

hahahah
haa.tau xpe..
hehe
berenang ni ketagih tau..
futsal pun sama..

Rashid said...

Ajwin ajeera,
pssttt tau.. sbb tu ada sedikit kegeruman nak lawan. hehe. kita tangguhkan lain kali je ek..

yup! memang ketagih tapi kena tengok juga masa free - sebab masing-masing ada kerja le ajwin..

ajwin ajeera, t.kasih..

Ajwin Ajeera said...

haha
gerun la sgt eh.
hee

yup.
masa ni mmg mencemburui kitala.
isk.

[yAN!e][pUTraJAya] said...

♠ FUTSAL...
teringin nak main......

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search