Followers

18 April 2009

Arrrrgghhh tension!!!!

Tension betul aku. 3 hari aku tak dapat online internet kat rumah. Tiba-tiba je internet buat hal. Adoiii benci betul aku. Baru aku tahu betapa sepinya hidup tanpa internet - terutama waktu malam. Sepi woiii.. Siang hari okey je - sibuk kerja. hahahh!!!

Aku cuba buat panggilan ke 100. Disuruhnya aku check itu dan ini.. intai lampu itu dan ini. Kemudian klik ‘run’ dan taip itu ini.. klik sana sini.. ermm baru okey. 100 juga rupanya yang dapat tolong aku. Kenapa ya aku tak terfikir nak terus call 100? Tiga hari aku sepi tanpa internet kat rumah.

……………….

Dapat je online internet, aku terus buka blog. Tengok kotak shoutmix chat. Tersenyum aku.. ada sapaan dan gurauan di sana. Baca lagi - wah!! ada kiriman hadiah dan award.

Dari uncle Mountdweller – award bertarikh 17 April 2009. Terima kasih uncle..

Dari kak Tirana – hadiah bertarikh 16 April 2009. Terima kasih kak..

p/s - Ketensionan aku dah hilang. Suka hati kerana internet dah okey. Malah dapat hadiah dan award pula.


21 comments:

cHeRyNa PiReS said...

cool..cool..sha pun pernah tension pasal internet...la ni phone plak wat hal...

mountdweller said...

Salam Rashid.

Terima kasih kerana sudi menerimanya.

mountdweller said...

Salam Rashid.

Kalau uncle sehari terganggu pun uncle akan membuat gangguan pada mereka di talian 100. Selagi tak jadi selagi itu uncle akan dial sehingga 2, 3 orang technician TM sudah kenal uncle.

bunga.. said...

tahniah..

Tirana said...

Hahaha..cikgu Rashid..3 hari tanpa internet, rasa macam 3 tahun aje..Mati kutu dibuatnya kalau internet down...Dulu2 tak ada internet pun..boleh aje hidup...sekarang ni kalau tak ada rasa sunyi sepi yang teramat sangat..

fAtrinA said...

sabar cikgu...jgn p bakar lak tenet tu..hehheee

Rashid said...

cHeRyNa PiReS
Sha.. hahah!!! tak dapat nak bayangkan jika h.phone juga wat hal. adoiii..

sha, cool k.. hehe..

Rashid said...

mountdweller
iyake.. wah nampaknya uncle lagi dasyat le. Saya lupa pula nak call 100 tu.. okey lepas ni nampaknya saya nak ikut cam uncle. Rosak je internet tu..terus call 100 beberapa kali biar diorang tau.. tau hidup sepi tanpa on9!!..

uncle..t.kasih sekali lagi award tu.

Rashid said...

bunga..
terima kasih ..

Rashid said...

Tirana
Yup!! kak tirana. 3 hari rasa macam 3 tahun je.. tension tau!! duduk tak kena.. berdiri tak betul.. makan tak ada selera (tapi selalunya abis je..) & tidur tak lena (nyenyak tak sedar dunia adale..) hehe.

Rashid said...

fatrina
ermm nasib baik dah okey. 3 ari je.. kalau seminggu tak dapat on9 net tu..rasanya bukan setakat bakar.. saya tukul alat tenet tu..

[ a l i y a ] said...

pakai je broadband...

kan senang

mudah untuk di bawa ke mana2

hehehehe

Redynne said...

hmmm...

patut le hilang tanpa berita...

Rashid said...

aliya,

terasa juga nak pakai broadband tu..ermm tengoklah nanti.. tapi takut pula line tak clear. Maklumlah kat kuala krai ni.. penuh bukit-bukau.. kehijauan kelapa sawit..

Rashid said...

redynne,

a'ahh reen. Sebenarnya dalam 2 minggu ni selalu juga berlaku masalah tu. Ingatkan ada masalah line net ke apa ke..

ilang? ermmm...

Redynne™ said...

ye...ilang...

hehe...

Marzalina said...

tension ek kalau x dapat online? intan lagi la..hehe..kena tunggu waktu keja baru leh online..jgn tension2 ek..nanti lekas tua.hehehe

Wawa_Nadwa said...

alololooo..
shian nyerrr tak dpt online ekk.
tu br 3 hari..
klu seminggu????

he he he.

terima kasih la kt 100 tu klu takde dia ntah ape jd kt cikgu.
kekekkeke!
=P

Rashid said...

Redynne..

ada..sentiasa ada..cuma adakalanya tak de.. hehe. reen nanti saya ada..

Rashid said...

Marzalina,
Tension!!!! tapi saya masih cool tau... senyuman masih lagi terukir..
senyum itu penawar ..

Rashid said...

Wawa Nadwa
oooo kalau seminggu? rasanya gelaplah dunia.. akan muncung tak abis.. jiwa resah gelisah..

Lagi resah bila tengok wawa terus berblog.. tapi tak dapat nak 'usik' wawa.. mencik tau!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search