Followers

04 May 2010

Dani AdaMaya jenguk cikgu macho?


Sebenarnya bukannya susah untuk kita senyum ceria dan juga buatkan orang lain senyum ceria sama. Hanya sebait kata dan ayat yang simple yang ditaip oleh teman teman kat shoutbox pasti akan buatkan kita senyum. Kita suka. Suka kerna kita terhibur  dengannya. Kita tercuit hati dengannya.

Apatah lagi kalau yang ditaip kat shoutbox ada unsur yang romantis (sajaaa je... ). Penuh  gurauan.dan usik-usikan.

Shoutbox  / ShoutMix bisa buatkan kita senyum.

Berikut antara blogger yang mencuit hati saya kat shoutbox baru-baru ini. Senyum je saya bila membacanya. Penuh ngan gurauan dan usik-usikan. Saya suka tengok jam ketika teman-teman blogger datang kat blog saya dan menyapa kat shoutbox. Kat sana baru saya dapat tau.. rupanya ramai blogger yang tidur lewat. Ada tu jam 3.00 pagi..  4.30 pagipun masih belum tidur.. masih ber online..  tahap orang kata, kalau tak dapat online satu hari boleh tak tentu arah hidup ini. kan kan

Jom kita tengok siapa terpilih... Saya balas untuk setiap kata …

Dani AdaMaya : jenguk cikgu macho..hehe   9:18 pm 4/5/10
(Dani AdaMaya? ahahha!!  .. tu saja nak kenakan saya le tu…)

dayana :  rindu kamu lah!  8:59 pm 3/5/10
(rindu? ni tentu yna rindu dengar piano saya tu…hehe )

soffya cik bulan : ku bulan dan kamu adlh bintang... 8:07 pm 2/5/10
(ermm. tak sangka bulan bintang kita rupanya soffya… )

biru : lepas doa, ku berlari2 ke tepi pantai mencari2 bintang ... tapi hampa., bintang tak kunjung tiba.. 8:39 pm 26/4/10
(Bintang ada.. tengah senyum ni biru.. )

ain fathihah : singgah malam. cari sugar daddy.. 12:20 am 28/4/10
(ishhh..  ada ke datang blog saya cari sugar daddy? ain gelak je saya. )

Fatinfilzah : singgah sini.. malam ini sepi.. 4:40 am 27/4/10
(wah!! fatin.. mentang-mentang saya sukakan kesepian.. )

Kekasih gelapku : sihatke? now sy sdg dgr lagu dlm blog awak.. Sambil menghirup milo. Tenang & damai rasanya …
(kekasih gelapku? uisss... lariksssss )

isabelle : salam. xde monday blues ke arini? 12:40 pm 26/4/10
(Monday blues? eeeeeee tak faham le isabelle. Naper saya nampak blues ek? adoiii)

CheQpPJoY : study kt blog ni kjp.. 4:27 am 25/4/10
(ermm.. study apa tu cheq?)

DUNBehrang2020 : Salam ziarah malam minggu.. sambil lepak dgr piano... dok tepi tingkap sambil merenung bulan... 10:11 pm 24/4/10
(haha!! tentu DUN santai habis ni.. merenung bulan lagi tu )

me : dtg jenguk smbil mkn2.. hehehe tak nak senyum..nak gelak..haha 10:09 pm 23/4/10
(Me.. ooo gelakkan saya ek. Takper…  )

biru : salam senja nan biru. ku menapak di sini lagi mencari2 sesuatu.. apa akan ada kah bintang malam ini peneman tidurku? lalala   8:30 pm 23/4/10
(uisss… berdiri romaku. ahakss .. )

Wawa Nadwa : cikgu..  2:51 pm 23/4/10
(Dengar tu..  panggilan manja dari pelajar saya sejak dari dulu… tak pernah berubah)

annfrendly : jelmaan di senja hari... nak ganggu cikgu. hehe   7:18 pm 21/4/10
(haha! ann, teringat masa zaman kanak-kanak dulu.. orang tua-tua selalu usik.. eeeeeee hantu tuu.. makan budak..)

qamarguyz : salam ziarah..singgah memunggah hikmah  3:15 am 21/4/10
(ermm..  siap nak pungah hikmah jam 3:15 pagi tu.. hehe)

idalara rasa tenang berada di sini..di bawah kerdipanbintang... 5:36 pm 20/4/10
(kak, saya suka kerana dapat berikan ketenangan pada diri kak ida…)

annfrendly : salam moga hidup cikgu dipenuhi dengan warna2 yg ceria  2:00 am 20/4/10
(ann.. saya memang sukakan ayat ann.. warna-warna yang ceria..)

qasih : jejalan subuh di sini~  5:49 am 16/4/10
(ermm.. tentu qasih baru lepas solat tahajud ni.. bagusnya..)

dina : singgah sebab mengikut kata hati.. 8:46 pm 14/4/10
(kata hati membawa ke blog kerdipanbintang?... terima kasih dina)

cikhel : saya kelip2 mata masuk sini! hahah  1:43 pm 14/4/10
(cikhel. Padanlah mata saya tetiba je kelip kelip juga)

makdara terdiva : mencari jodoh disini..eh!!   9:51 am 14/4/10
(hahaha!! tak sangka. Blog saya tempat ruangan mencari jodoh… adoiii.)                 

cik amy : salam..jom kita lompat tinggi sampai langit boleh tak?huhu~ 10:08 pm 9/4/10
(jom amy.. lompat-lompat kemudian dummm …  zzzzzzzz… letih .. hehe)

elayelmo : elyaelmo terjah cikgu!!! 1:32 pm 9/4/10
(uisss terkejut saya. Ingatkan abg Nas Ahmad  dari program Terjah TV3 tu …)

intan : senyuman pagi buat CR 7:50 am 5/4/10
(intan, saya pasti senyum. Terima kasih)


Untuk teman-teman blogger, yang tertera nama di atas dan yang tak tertera, saya amat berterima kasih kerana sudi jengah blog saya & ucap kata-kata kat shoutbox saya. Saya amat menghargainya. Begitu juga untuk seorang teman yang ceriakan saya ngan smsnya.

Terima kasih ..

Bunga indah mawar merah namanya
Gurauan tawa usik-usikan ceria
Untuk teman-teman di alam maya

Kalian adalah penawar jiwa

uisss iyake pantun ni? hehe… (Maaf, bertahun tak berpantun…)

31 comments:

blueCITY® said...

salam,

uh uh
2 x nama biru naik
malu itewww..... waaaaaaaaa
larikkk!!! nyorok di sebalik bintang2
ekekkekek...

ku mencari damai dihati
andai disini mampu kudapati
akan ku jejaki ia pasti
walau hanya utk sekejab cuma...

lalalala
tq hargai kami
yg bernama wanita
hakhakhak..

ain fathihah said...

hehe saya pun sengih sorang2 baca entri ni.

sekarang rasa nak gelak. hahaha.

Dani AdaMaya tu, sayalah cikgu.

selalu memang guna nama Ain Fathihah..

tetiba nak menyamar jd Dani jab..


erm, masih mencari sugar daddy! hehe

Mommyyus said...

waa..ramai peminat stia cikgu ni.

mamalieyna said...

wah2x..mmg bisa buat dirimu tersenyum ni..sume ayat power2x..hikhik.. hidup mesti ceria! ^_^

Marzalina said...

suka baca komen kat shoutbox Cr..mcm2 ada..hehehehe..ternyata cr memang insan yg disayangi dan dirindui oleh semua teman2...

gooseberries said...

hee..macam2 ayat kat chat box nie.. tp tue yg wat selalu tergelak2 sendiri =)

HonEyBuNNy said...

salam cikgu..nama ila xda..majook sudah..hehehh...xla...ila mmg jrg kt chatboz..tp ila dtg komen dkt blog cikgu kan...ngeh3...nak chatbox gk la..ihih

LiNda said...

hahahaha

ekekekee

huhuuuu

Tersenyum saya baca peminat awak .
Ada khelas lah !!

Rashid said...

BlueCity
salam ..
haha! mana mau nyorok..

Biru.. saya suka biru dapat kedamaian bila datang sini.

Yup! saya memang menghargai wanita dan naluri kewanitaan .. tanpa mereka ini maka sepilah dunia. Tak akan ada warna-warninya..

Rashid said...

Ain fathihah

Iya saya tau ain.. ain nyamar guna nama Dani AdaMaya.
Memang cantik nama itu. Saya suka bila menyebutnya.

sugar daddy? hehe.. okey okey biar sayalah jadi sugar daddy ain boleh? hhaha! (larikss pecut 100 meter .. )

Rashid said...

Mommyyus
uiss mana ada. Mereka ini adalah teman-teman kesayangan saya. Tanpa mereka maka ilanglah lagu dan irama.. sepi ..

Rashid said...

Mamalieyna
yup! mamalieyna hidup mesti ceria walaupun kadang kala tu rasa sepi-sesepinya…
Kalau semut gigitpun akan rasa getarnya..

Rashid said...

Marzalina
Intan.. macam-macam ada? cam iklan ASTRO kat TV je bunyinya.
Orang kata rindu itu berbalas. Rindui saya pasti saya akan merindui sama.. kerna getarnya adalah secara online.. heehe

Intan bukan senang kita nak punyai kawan, teman dan sahabat.

Rashid said...

gooseberries
iya benar gooseberries. Semua tu buatkan kita rasa terhibur. Online je terus tengok kat sana…. rasa ceria.

Rashid said...

HoneyBunny
eeeee majuk ek.. janganlah..
saya tau ila selalu datang kat komen .. saya memang menghargainya..

Ila, naper tiba-tiba rasa nak makan ABC ni?

Rashid said...

Linda
hah! peminat? ada je Linda ni..
Linda saya insan biasa je bukan bintang filem okey.. sekadar bintang yang berkerdipan.. cuba beri ketenangan dan kedamaian kat teman-teman. Itu je..

Linda manisss...

HonEyBuNNy said...

ngeh3...sejoooh hati membacanya...hiihih...ABC sedapppp...nyum2...cikgu lnja cikgu..hiih

Catwoman said...

Salam Cikgu Rashid....

Uchaaakkkkkk......uchaaakkkk!!
(Alahaiiiiii, sy buat Cikgu mcm Aqif, anak sy yg sulung tu....)
Hihihihi.....

Sy dtg jenguk Cikgu nihhhh.....

:)

Cik Amy Sensei said...

salam cikgu kerdipan bintang..

malam ni bintang bersinar tak?
moga terus bersinar sokmo deh..
hehe..

tengs ya masih sudi menyelit shout saya di entry ni..
tersenyum saja saya membacanya di sini..

....moga bintang terus bersinar...

annfrendly said...

salam..
cikgu.. maaf.. ann lama tak buke blog..
hehhee.. ketawa & senyum sorang2 ann baca msg2 kat shoutmix cikgu...

kekasih gelapku pun ada..hihihiikk..

saya suke datang sini sebab ada bunyi piano.. lepas tu ayat dalam entry cikgu memang bestt.. teratur kemas dan segala teguran, nasihat cikgu dalam blog ni lembut aja..
senang hati bila baca :)
cikgu memang besstt.
~lalalaa~

asyfiqaz said...

waaa~ramai betul peminat cikgu menerjah masuk blog yerr..
sorila saya tengah final exam xsempat nak menjelajah blog2 orang lain..ahad ni last paper..wish me luck!

DUN Behrang 2020 said...

Untuk teman2 di alam maya
Kalian adalah penawar jiwa
Untuk cikgu nun jauh di sana
bukan setakat penawar... pemanis...penyejuk... penyembuh lara...

sambung jgn tak sambung...hahahahaha!

zaidharis said...

makdara terdiva : mencari jodoh disini..eh!! 9:51 am 14/4/10
(hahaha!! tak sangka. Blog saya tempat ruangan mencari jodoh… adoiii.)

Hehe, sempat jugak makdara tu :)

Jemput ke laman saya,
http://zaidharis-leechmiracle.blogspot.com/

Rashid said...

HoneyBunny
yup. Jgn lupa kita tambah kacang & pulut.. wow! pasti terangkat.

jom ila ..

Rashid said...

Catwoman
salam..
uisssss.. ada-ada je zyma ni. tu gara-gara terlalu banyak kali terbang di awangan le tu.

Melayang-layang.

haha!!

Rashid said...

Cik Amy Sensei
cikgu kerdipanbintang? ermm… terima kasih.

a’ahh comel bintang-bintang malam ni. saling menyinar cahaya antara satu sama lain. Ada kemanjaan di situ ..

terima kasih cik amy ..

Rashid said...

annfrendly
salam
ohya ke.. sama le kita ann. sayapun sibuk 3..4 hari ni.

Kekasih gelapku? haha!! siapa dia ituuu?

Ann, terima kasih. Sebenarnya itulah cara & gaya saya menulis. Berbahasa santai je .. ringan-ringan ..

Rashid said...

asyfiqaz
ooo moga asyfiqaz berjaya dengan baik dan cemerlang. Tenang semasa menjawab k..

Moga berjaya!

Rashid said...

DUN Behrang 2020

adoiii… siap balas pantun ek DUN

okey saya balas..

Pagi tadi semasa dive kereta
Terlihat kanak-kanak senyum ceria
Jika ada blogger tergediks tergoda
Pastikan cinta dari hati ke mata

hehe..

Rashid said...

Zaidharis

Okey saya pergi sana.. wah bukan main minyak lintah tuu. ngeri..

Wawa_Nadwa said...

cikgu... V(^_^)V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search