Followers

29 November 2010

Segala urat sendi bergegar ...



Maaf rakan-rakan .. tuan empunya blog ini sedang menyahut panggilan negara -  sedang menjalani latihan tentera selama 2 minggu. so tak sempat nak update entri.

Sebagai OC (Officer Comanding), saya sedang mengetuai satu pasukan berkekuatan satu battalion - lebih kurang 150 orang anggota.

Ni baru balik dari latihan fasa medan. Baru tamat latihan gerak mara dan serangan battalion & kompeni.

Gerak mara dengan berjalan kaki. Jauhnya lebih kurang 28 km, siap pikul beg galas padat berisi dan senjata M16. Dalam mara ada serangan mengejut!! 

Segala urat sendi bergegar …  mata rasa nak lelap tak nak lelap je. hehe

Sekarang dah masuk fasa kem – latihan merempuh halangan, log relay, merentas desa, menembak pistol dan pertandingan sukan antara battalion.

Ada 3 hari lagi latihan nak tamat…  

Salam sayang untuk anda semua!!

p/s - Sempat singgah jap kat rumah - balik ambil baju batik. Ada majlis makan malam.

ops!! ada 50 minit lagi –  ada mesyuarat jam 9.00 malam ni. Bye ..


24 comments:

aqish basir said...

haha
gud luckkkkkkkk

Afida Anuar said...

Salam sayang utk cikgu rashid juga..opss..

cikgu, cikgu ni, cikgu ke askar sebenarnya eh?;)...ke bantai dua sekali? mantappp!!

MaizaC'Joe said...

Salam

amboi busy nya cikgu :) cuti sekolah hujung tahun busy aktiviti gtue.. mcm maiza hujung thn busy kena mengadap audit.. iskk.. pening2..

eh.. Maiza pernah gak terasaaa... jaa teringin nak join aktiviti tu.. tp klu join mcm... hehe.. tarik diri lah hehe.........

asyfiqaz said...

huishh~gagah betol cikgu ni..hehe

annfrendly said...

salam.. cikgu jaga diri elok2..
semoga semuanya berjalan dengan lancar.. 2 minggu lama tu..

ryann said...

sibuk betul abang

pB said...

salam



gagah nyaaaaaaaa

HonEyBuNNy said...

busynya cikgu....good luck...;-)

LeeAneem said...

salam....selamat berlatih....majulah maju jangan gentar terus maju

Ain Atika Zailani said...

haih...latihan untuk apa ni? haihhh...

Rashid said...

Aqish basher
terima kasih qish ..

Rashid said...

Afida Anuar
hehe.. terima kasih buatkan saya senyum ..
saya.. cikgu askar .. dua alam ..
dua-dua bantai ..

Rashid said...

Maiza
salam
Itulah maiza. saya ni cuti je ada je aktiviti .. kalau tak jadi jurulatih di pusat ko .. terlibat ngan aktiviti kem tentera ..
Tapi hujung tahun biasanya terlibat ngan aktiviti kem tahunan tentera ..

tarik diri? .. apanya.. seronok apa maiza. Letih teramat.. tak de selera nak makan.. tidur atas buaian dlm hutan .. tidur basah kuyup dlm hujan.. bermanja ngan pacat .. risiko melangkah dlm hutan yg gelap gelita ..

Rashid said...

asyfiqaz
gagah perkasa .. haha!!
jom join sama ..

Rashid said...

annfrendly
salam
terima kasih ann .. (ada yg take care sy rupanya..)

Rashid said...

ryann
ryann .. demi negara abang sedia luangkan masa ..

Rashid said...

pB
salam

Gagah? terus cuba beraksi bina badan depan cermin .. hahah!!! makin bersemangat pergi gym ni.

Rashid said...

Honeybunny
tq ila ..

Rashid said...

LeeAneem
wah!! siap ngan lagu penuh semangat tu.. padanlah masa latihan rasa makin gagah perkasa ..

Rashid said...

Ain Atika Zailani
latihan tentera …
Refresh segala ilmu tentera yg ada secara praktikal - atas medan ..

Siska said...

wahhh...baguussss.....=)

annfrendly said...

cayalah.. cikgu sempat balik umah & update blog...
selalunya latihan kententeraan memerlukan displin yg tinggi.. masa yang kena tepat..

cikgu memang minat aktiviti lasak ye?

Rashid said...

siska
terima kasih .. nak ajak siska join sama latihan..

Rashid said...

annfrendly
ann. yup! sejak kecik memang nak jadi mata-mata.. inspektor sahab!! gara-gara selalu tgk film hindi ..

tu sebab bila dah jadi cikgupun masih cari peluang cari keje ke-2.. askar simpanan tentera darat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search