Followers

09 December 2010

BlogLarian? apa pula blog larian ini?

Tadi, dalam duk baca blog teman-teman bloggers, terbaca pula kata-kata adik ila kat blog iladelarossa nya“mari ramai-ramai kita join ‘Blog Larian’. Kita meriahkan dunia blog kita ni”.

Blog Larian? tertanya-tanya pula aku apa pula blog larian ini?

Dek kerana perasaan ingin tau, saja-saja klik blog larian itu. Baca-baca, klik klik ..
Wah!! idea yang menarik sekali. Sungguh kritis dan kreatif. Tak sangka diorang ni asah idea untuk cipta blog sebegitu.

Aku tertarik kerana dalam satu page, ada 6 laman blog boleh dibuka, dilihat dan di scroll sekaligus. Satu kelainan rasanya.

Sebagai tanda sokongan, hati rasa nak join sama blog larian ini.

owhh ada syaratnya.Tapi takper syaratnya mudah je..

1. Letak banner blog larian dan link kan ke http://bloglarian.blogspot.com
     

    2. Lengkapkan slogan “Saya suka berblogwalking kerana … (tak lebih 30 patah perkataan)
      “Saya suka berblogwalking kerana dapat melihat warna-warni kehidupan pada blog rakan-rakan bloggers. Ada ramuan dan rencahnya. Ada perasanya. Ada senyum tawa dan ada dukanya. Semuanya adalah lakaran kehidupan yang boleh dikongsi dan direnungi bersama.”

      3. Follow bloglarian. 

      4. Tag 3 orang atau lebih rakan.
          Okey saya pilih 3 teman yang selalu kuar jogging bersama...
          i.                     http://annfrendly.blogspot.com
          ii.                   http://afidaanuar.blogspot.com/
          iii.                  http://marzalina707.blogspot.com/ 

          5. Beritau rakan yang anda tag melalui komen.
          6. Tinggalkan link post anda di komen entri bloglarian bersama nama blog anda.. 

          p/s - sokong idea yang ada kelainan ...

            21 comments:

            asyfiqaz said...

            saya pun dah join benda ni =)

            annfrendly said...

            salam...
            wah.. blog larian..
            menarik ni..
            ok ann join...

            jom jogging..
            erk..tapi... sekarang pukul 2.48 pagi..

            HonEyBuNNy said...

            salam..betul tu cikgu....dunia blog ne macam2....berkembang juga fikiran ila ne untuk berfikir....kalau xmain blog...rasa macam kosong ja....maksud ila....ila malas membaca...tapi kalau berblog sekurangnya membaca juga info2 yg ada...he2

            Marzalina said...

            alahai..saya dah lama tak berlari...berat badan pun dah naik..hehe...blog larian?? ok..nanti intan cubaa ya..

            cek chun said...

            skodeng awk dari BL ni :p

            Kie-yu said...

            jom lari lari ke rumah saye pulaaa :)

            Cik Su said...

            cik su dah join nie..memang traffik tinggi la..hehe

            Afida Anuar said...

            Tak pasal2 blog fida jadi glemer...cheewah...

            thanks cikgu rashid, nanti kalau rajin fida buat eh... "kalau" rajin...errrr...ehehhee

            Afida Anuar said...

            apa pun terima kasih kekanda ku...errr:P

            Rashid said...

            asyfiqaz
            yup! kita sama kawasan umahle asyfiqaz.. jiran sebelah je.

            Rashid said...

            annfrendly
            ann takper. 2 pagi pagilah .. jom jogging.. hehe. demi kesihatan ..

            Rashid said...

            Honeybunny
            Iya ila. Ilmu tu datang dari pelbagai. Melalui blog .. pelbagai warna kehidupan dapat kita baca dan lihat ..
            Suka baca entri bergambar ..

            Rashid said...

            Marzalina
            intan, tu le sebab sy ajak jogging .. dah lama kan kita tak kuar jogging kan..

            Rashid said...

            cek chun
            skodeng? adoiii .. jap jap nak sikat rambut .. bagi tambah macho .. haha!!

            Rashid said...

            kie-yu
            okey kie-yu .. siapkan apa yang patut k.. nanti saya lari larian sana ..

            Rashid said...

            Cik su
            iyake traffic tinggi .. jarang sy tgk traffic .. tapi bila sy bawa kereta selalunya jem jem ..

            Rashid said...

            Afida anuar
            takper.. fida memang dah glamorpun .. ayu sopan berbaju kurung ..

            kalau rajin? hah!! kan dah pecah rahsia tu.

            kekanda? alamak .. berdiri terus roma .. ahakss!!

            Liana Ryan said...

            waaaaaaaa.. best best ^^

            Rashid said...

            Liana Ryan

            yup!! best ke? hehe

            ROSNAJIHAH said...

            sorry for dissapear from blog for a while..i've change my blog's url...u r welcome to view my new url :)...

            http://www.sick-of-being-sad.blogspot.com/

            Rashid said...

            Rosnajihah
            okey rosnajihah ..

            Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
            Search