Followers

21 March 2011

Sejak menjak ini aku asyik mimpikan dia ...




Aku mendail no telefon yang tertera ..

“Hello.. Ini tuan punya rumah kedai kat depan Petronas ke tu?”
“Iya encik. Ini pekerjanya”

“Ni nak tanya sikit. Saya ada tengok papan notis kat rumah kedai tu. Ada terpampang ‘Untuk dijual’. Berapa harga nak jual?”
“Maaf encik. Pada mulanya kami nak jual. Tapi tak jadi pula. Ia untuk disewa saja. Papan tu kami masih belum turunkan lagi”

“Iyake. Saya ingatkan nak jual. Rumah kedai tu berapa sewanya?”
“Yang corner lot tu harga sewanya RM2,000.00 . Manakala yang tengah tu pula RM1,500.00 sebulan”

“Itu termasuk sekali yang tingkat atas ke?”
“Tak…  Lain. Tingkat atas sewanya RM600.00 je..”


Dalam hati aku..  wow!! mahalnya sewa rumah kedai.
Bila agaknya aku nak ada sebuah rumah kedai ni. Kalau tak guna sendiri, bagi sewapun jadilah ..

Sejak menjak ini bila aku drive .. aku asyik duk perhati rumah kedai je. Perhati reka bentuknya. 
uisss dah dah .. asyik mimpi je. hehe ..


7 comments:

ahmad humairi said...

Assalamualaikum,

Tiada salahnya bermimpi...
mungkin suatu hari nanti kan menjadi kenyataan

BEiB said...

aku nak mimpikan DIA....;-)

mardhia yusof said...

napa cikgu?
nak bukak bisnes ke?
waaah.. =)

Rashid said...

ahmad
InsyaAllah .. doakan saya k ..

Rashid said...

BEIB

hehe.. sapa DIA tu beib? pssttt..

Rashid said...

mardhia

mar .. ada dalam perancangan .. utk masa depan ..

rumah kuning said...

beli cikgu...jgn tak beli. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Search